Afbeelding
Eigen foto

In the picture 501 met Eric Holzhauer

· leestijd 1 minuut In The Picture

Aflevering 501: Eric Holzhauer (aangewezen door Ruthger Daniël Bakker).

Naam: Eric Holzhauer.

Leeftijd: Voor altijd 36…

Geboorteplaats: Vlaardingen, opgegroeid in Delft, Zuidland (fijn dorp) en Rotterdam.

Burgerlijke staat: Ongehuwd, altijd met veel plezier onderweg.

Kinderen: Nee, wel gek op hun eerlijkheid, nieuwsgierigheid en verwondering.

Beroep: Oprichter en coördinator van een mediabedrijf, al dertig jaar. Mijn leven is, samen met ons superteam, overal achter de schermen te vinden. Van radiostations, concerten door heel Europa, theatershows, businessprogramma’s, artiestoptredens tot voetbalwedstrijden, die we live uitzenden of begeleiden. Een bijzondere en superleuke wereld.

Ook bekend van: Als ‘stem’ zou je me kunnen kennen van shows, commercials en radiostations, maar dat is bijzaak hoor.
Levensovertuiging/geloof: Ik geloof dat iedereen hier is om zijn eigen pad te ontdekken, jou voorgelegde keuzes te maken, en daarvan te leren. Wees dus vooral niet als ‘iedereen’ maar verrijk de wereld met jou zoals je wilt zijn, wat jij wilt doen. Doe het goed en ga ervoor!

Daar blijf ik voor thuis: Lekker eten! Mexicaans, Indiaas, Pokebowls, sate…, heerlijk in de tuin in de avondzon, liefst met gave gesprekken met diepgang met leuk gezelschap.

Dat heb ik vooral van m’n ouders meegekregen: Goede manieren, mooi woordgebruik, nuchterheid, aanpakken, ondernemerschap.

Daar werd ik afgelopen weken blij van: Het mooie weer, dagje Maastricht, mijn hobby-radiostation Sun FM Beachradio (hier vanuit huis in Zeewolde via DAB+ en web langs de kust, kijk maar op sunradio.nl) dat met veel tijd en liefde daarin steeds populairder wordt! Misschien heb je de knalgele Sun-Beetle weleens zien rijden in Zeewolde.

Ik zou wel een dag willen ruilen met: Iedereen die mensen blij maakt. Leuke dingen organiseren of ouderen helpen (door vooral naar hen te luisteren en hen weer te laten stralen), iedereen die een goed idee heeft om een glimlach te brengen.

Zeewoldenaar sinds: Twintig jaar (het gaat zo snel!).

Vakantie gaat/ging naar: Al drie jaar niet geweest, zou graag naar Athene gaan, mijn moeder in Spanje, of Kaapstad.

We leven in een bijzondere en turbulente tijd; hoe probeer jij als presentator dit over te brengen naar je luisteraars en hen te bewegen om mensen als Paul te steunen in het goede werk dat zij doen? (vraag Ruthger) Paul is al 31 keer (!) naar Oekraïne gereden. Er zijn daar nu gewone mensen met honger en zonder sanitaire basisvoorzieningen; hij gaat er gewoon wat aan doen! Wat een kerel! Groot respect. Toen zijn bus stuk ging hebben we een kleine radio-actie gedaan en een goeddoener heeft zich gemeld! Zo mooi.

Volgende keer in the picture: Kathia van Tienen.

Mijn vraag aan haar: Jij bent naast ondernemende en liefdevolle moeder in je gezin, ook actief in de kerkgemeenschap in Zeewolde. Wat kan de gemeente straks doen mochten er mensen deze aankomende winter misschien honger, kou (onbetaalbare lasten) en eenzaamheid (isolatie) gaan lijden? Hoe kunnen andere mensen helpen? Hoe dan ook alvast een grote schouderklop. Groeten aan iedereen, en geniet van deze zomer!