Afbeelding
Foto: A. Burden

Oecumenische viering tijdens de Havendagen 2022

Kerk

 ZEEWOLDE - Op zondag 24 juli organiseren de RK parochie en de Protestantse gemeente na twee jaar van gedwongen afwezigheid weer een oecumenische viering voor alle inwoners van Zeewolde. Voor jong en oud, kinderen, ouders en grootouders in de grote tent, direct aan kade op het Raadhuisplein. 

Het thema is “Uit de koers raken!?” Dat thema past bij water en wind en havendagen. Net zoals het verhaal over Jona die scheep ging om zijn roeping te ontlopen. Alles wat hij meemaakte op het schip en met de bemanning, voordat de grote vis hem opslokte biedt stof tot nadenken over je eigen koers. De overweging is een speelse mix van woord, muziek en zang en wordt verteld voor groot en klein. 

Samen worden bekende liederen gezonden en geluisterd naar het shantykoor ‘Trossen Los’ – dat door hun medewerking bijdraagt aan de nautische sfeer in deze viering voor iedereen. De voorgangers zijn Lia van Brakel, Henk Meijer en Jan Klop. De aanvangstijd is aangepast aan het vakantieritme en is daarom om half elf!