De top 5 kandidaten voor Provinciale Staten, vlnr: Johan van Slooten (nr. 2), Zeewoldenaar René Claessens (nr. 4), Marian Uitdewilligen (nr. 1), Jurjen van der Wal (nr. 5) en Jennie Kempenaar (nr. 3).
De top 5 kandidaten voor Provinciale Staten, vlnr: Johan van Slooten (nr. 2), Zeewoldenaar René Claessens (nr. 4), Marian Uitdewilligen (nr. 1), Jurjen van der Wal (nr. 5) en Jennie Kempenaar (nr. 3). Foto: CDA Flevoland

Vier Zeewoldenaren op kandidatenlijsten CDA Flevoland

Nieuws Ingezonden

De leden van CDA Flevoland hebben de kandidatenlijsten voor de verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap definitief vastgesteld. De twee huidige Statenleden uit Zeewolde, René Claessens en Wim Klink, staan op respectievelijk plek 4 en 8. Elise Hordijk van het CDJA staat op plek 15. Voor het Waterschap staat Zeewoldenaar Klaas van der Knaap op de lijst.

Lijsttrekker voor Provinciale Staten is Marian Uitdewilligen uit Luttelgeest geworden. Zij was tot dit voorjaar wethouder in Noordoostpolder, en op dit moment is zij fractievoorzitter in de gemeenteraad daar. Voor het Waterschap trekt Roelof Oost uit Urk de kar.

De verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap worden beide gehouden op 15 maart.