ontwerpschets datacenter
ontwerpschets datacenter Gemeente Zeewolde

Lokale fractie CU wil in debat met college over ‘Hyperscale datacenter’

Politiek

ZEEWOLDE - De ChristenUnie in Zeewolde geeft aan zo snel mogelijk met de raadsleden en college in debat te willen over de plannen voor een ‘Hyperscale Datacenter’. Fractievoorzitter Ernst Bron wijst op een belangrijke afspraak uit het coalitieakkoord, dat bij grote nieuwe ontwikkelingen inwoners betrokken moeten worden. “En dat is anders dan het eenzijdig informeren, zoals dat tot op heden gebeurt”, aldus Bron. 

De onrust in Zeewolde over de komst van een ‘Hyperscale Datacenter’ neemt toe. De ChristenUnie zegt van inwoners te horen dat ze vinden dat ze veel te laat zijn geïnformeerd over deze ontwikkeling die een grote impact zal hebben. “Bovendien is het eenzijdig informeren, wat de gemeente nu doet, heel wat anders dan het betrekken van inwoners”, aldus de CU. 

Fractievoorzitter Ernst Bron is kritisch over het huidige proces en wijst op een belangrijke afspraak uit het coalitieakkoord. Daarin staat dat het bij een modern bestuur past dat bij belangrijke nieuwe ontwikkelingen, voordat de plannen er liggen, inwoners betrokken worden. “De ChristenUnie vindt de mogelijke komst van een ‘Hyperscale Datacenter’ zo’n belangrijke nieuwe ontwikkeling”, zegt Bron. 

De ChristenUnie hoopt in de raadsvergadering van 22 april van de andere raadsfracties en college te horen of zij ook van mening zijn dat de inwoners veel eerder hadden moeten worden betrokken. Ook wil de fractie horen hoe het alsnog deze afspraak gaat uitvoeren. Daarnaast wil de ChristenUnie-fractie de raadsvergadering gebruiken voor een brede discussie over de mogelijke komst van het ‘Hyperscale Datacenter’. 

De ChristenUnie geeft aan dat zij op grond van de informatie die zij nu heeft er nog niet van overtuigd is dat de komst van een ‘Hyperscale Datacenter’ een goede ontwikkeling is die bij Zeewolde past. “Wij zullen, zoals het er zich nu laat aanzien, tegen de komst van een ‘Hyperscale Datacenter’ stemmen”, aldus Bron. 

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 18 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 22 uur geleden