Afbeelding
Lelystad Airport

Uitspraken over Lelystad Airport roepen vragen op bij Leefbaar Zeewolde en CU

Politiek

REGIO -  In De Stentor van 21 januari is een artikel verschenen waarin de burgemeester van Harderwijk reageert op vragen over een mogelijke opening van Lelystad Airport dit jaar. Het artikel stelt dat de burgemeester van Harderwijk ‘kar-trekker’ is namens de omliggende gemeenten waaronder Zeewolde. Voor de fracties van Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie is dit aanleiding om het college van B en W een aantal vragen te stellen. 

Ben Sonneveld (fractievoorzitter leefbaar Zeewolde) en Ernst Bron (fractievoorzitter ChristenUnie) willen van het college weten of zij op de hoogte is van het artikel en of zij de rol herkent van kartrekker door de burgemeester van Harderwijk. 

De fractievoorzitters willen ook weten of het college de mening deelt dat ook Zeewolde wil dat de polderluchthaven wordt geopend.  En zo ja, waarop het college haar standpunt heeft bepaald, ook ‘gezien het feit dat een groot deel van de raad tegen de opening van het vliegveld is’. 

Verder willen de fractievoorzitters weten of het college de melding dat ‘de gemeenten Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Zeewolde samen optrekken met als doel ‘in te spelen op de economische spin-off van Lelystad Airport’, kan bevestigen en uitleggen hoe dit samen optrekken gebeurt en of De Stentor de gemeente Zeewolde op de hoogte heeft gebracht van de inhoud van de antwoorden van de Harderwijkse burgemeester.