Afbeelding
Lelystad Airport

College beantwoordt vragen over artikel Lelystad Airport

Politiek

ZEEWOLDE - In antwoord op de ex.art.36 vragen gesteld door de lokale fracties van Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie over een mogelijke opening van Lelystad Airport dit jaar, laat het college van B en W weten op de hoogte te zijn van het artikel hierover in de Stentor, maar dat over de inhoud van de antwoorden van de burgemeester van Harderwijk geen contact is geweest. 

Het college zegt dat het de rol van kartrekker door burgemeester van Harderwijk herkent. Op de vraag of ook Zeewolde wil dat de polderluchthaven wordt geopend antwoord het college dat ‘het besluit tot opening van de luchthaven niet aan de gemeente is’. 

Het college bevestigt dat Zeewolde samen met de gemeenten Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten optrekt met als doel ‘in te spelen op de economische spin-off van Lelystad Airport. “Zowel ambtelijk als bestuurlijk vindt periodiek overleg met vertegenwoordiger van genoemde gemeenten plaats om de ontwikkelingen met betrekking tot Lelystad Airport te delen en af te stemmen welke kansen een opening in het licht van een economische spin-off biedt.”