Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Jong Zeewoldenaar Sam Sterk hoog op provinciale lijst

Politiek

ZEEWOLDE - Het centraal stembureau van Flevoland heeft vrijdag 3 februari de kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten vastgesteld. Sam Sterk uit Zeewolde staat op nummer 4 op de provinciale D66-lijst.

Sam Sterk is een nieuw gezicht in de provinciale politiek. De 24-jarige communicatiestudent stond eerder dit jaar op plek 4 bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zeewolde. Sterk wil de politiek in om jongeren een stem te geven. “Om Flevoland goed voor de volgende generatie achter te laten moeten we ruimte te bieden aan woningbouw, onze natuur beschermen en klimaatverandering tegengaan. We kunnen ons vier jaar stilstand niet veroorloven.”

De kandidatuur van Sterk kan op veel enthousiasme rekenen binnen de partij. Lijsttrekker Tiko Smetsers: “De politiek is te belangrijk om alleen aan veertigers en vijftiger over te laten. Sam kan echt de stem van de jongeren vertegenwoordigen in onze fractie én in de Provinciale Staten. Ik ben zelf ook jong begonnen in de provinciale politiek en dat geluid is echt onmisbaar”

Verder staan vanuit Zeewolde Ko van der Velpen op de D66-lijst. Van de Velpen is momenteel afdelingsvoorzitter van D66 in Zeewolde.

De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56