Angela Huckriede (VVD) vertrekt na negen jaar mogelijk uit gemeenteraad.
Angela Huckriede (VVD) vertrekt na negen jaar mogelijk uit gemeenteraad. Foto: Zeewolde Actueel

Angela Huckriede (VVD) mikt op overstap naar Provinciale Staten

· leestijd 1 minuut Politiek

ZEEWOLDE – Angela Huckriede (VVD) wil graag de overstap maken van de gemeenteraad naar de Provinciale Staten. Na negen jaar raadswerk moet dat volgens haar ook kunnen. Dat de VVD in Zeewolde sinds vorig jaar in een (te kleine) oppositie zit en het daardoor moeilijk heeft, heeft volgens haar niets met haar provinciale kandidatuur te maken. Huckriede was dinsdagavond 7 maart te gast in het programma Zeewolde Kiest (Lokale Omroep Zeewolde).

Lelystad Airport versneld open

Als het aan Huckriede en haar (provinciale) VVD ligt, wordt Lelystad Airport zo snel mogelijk geopend voor vakantievluchten. “Daarmee ontlasten we Schiphol”, meent de Zeewolder politica. “Bovendien zal dat een aanjagende werking hebben voor economie en werkgelegenheid in Flevoland.” ‘In de basis’ noemt Huckriede een ‘superkazerne’ in Flevoland ‘een goed idee’. “Die kan zeker ten goede komen aan de lokale gemeenschap, maar dan zal er tevens geïnvesteerd moeten worden in bereikbaarheid en aan randvoorwaarden dienen te worden voldaan. Met de agrariërs voelen we mee. Voor hen is het pijnlijk en moet er zo snel mogelijk duidelijkheid komen.” Huckriede zegt tegen het gedwongen uitkopen van agrariërs te zijn, zoals het kabinet wil. “Het stikstofprobleem moet worden opgelost, maar niet op de manier. PAS-melders zullen ook als eerste gelegaliseerd moeten worden. Voor de stikstofrechten willen we een stikstofbank, zodat ook woningbouw en natuur mogelijk moeten zijn.” 

Vijfde plek kandidatenlijst

Voor de bouw komen we er met 15.000 woningen op het 4.300 ha grote (geplande) Oosterwold volgens Huckriede niet. “Almere is al redelijk op dreef. Verder moet de provincie een regierol krijgen. Drang en dwang werken niet, het is voorbarig om nu al allerlei andere dingen te roepen.” Met haar vijfde plaats op de VVD-kandidatenlijst maakt Huckriede een goede kans een plekje in de Staten van Flevoland te krijgen. “Het is een onwenselijke situatie dan ook raadslid te blijven. Eerst een goede uitslag afwachten, dan kan ik het pas definitief zeggen.” Als Huckriede vertrekt, wordt haar raadszetel hoogstwaarschijnlijk overgenomen door Rixt Dijkstra.