Angela Huckriede (VVD)
Angela Huckriede (VVD) Lokale Omroep Zeewolde

Angela Huckriede (VVD) stoort zich aan uitspraken senator Niko Koffeman

Politiek

ZEEWOLDE – Angelie Huckriede (VVD) vindt dat Niko Koffeman (Eerste Kamerlid Partij voor de Dieren) de plank volledig missloeg in de uitzending van Zeewolde Kiest op de Lokale Omroep Zeewolde (dinsdag 22 maart). 

Huckriede stoort zich met name aan de uitspraak dat burgemeester Gerrit Jan Gorter en CvK Leen Verbeek op een ‘stiekeme’ wijze Facebook/Meta naar Zeewolde hadden gehaald. “Ik vind dat persoonlijk heel ongepast. En dat voor een Eerste Kamerlid. Hij heeft het over de sneaky manier waarop het onderwerp de gemeenteraad was binnengebracht. Daar herken ik ons echt niet in. En dat terwijl al vanaf juni 2020 bekend was dat we in Zeewolde bezig waren met een datacenter. Het was juist Den Haag dat heel laat ontwaakte.” 

De VVD-fractievoorzitter vindt voorts dat senator Koffeman feitelijke onjuistheden verkondigde. “Hij had het over 660 ha die bestemd was voor een datacenter. In werkelijkheid gaat het om 166 ha. Verder noemt hij de restwarmte een doekje voor het bloeden. Dat wordt juist nog steeds uitgezocht. Meta voldoet gewoon aan de eisen die aan haar worden gesteld. Ook werp ik verre van me dat de grond veel te goedkoop zou zijn verkocht.” 

Huckriede kan echter ook wel tellen, al gaat het niet van harte. “Ik zie inderdaad dat 75 procent van de 50 procent die de moeite heeft genomen te stemmen het datacenter niet wil, maar dat is wel gebeurd op basis van gekleurde informatie. Er is geen legitieme reden het democratisch genomen raadsbesluit van december terug te draaien. Als we dat zouden doen, zou dat een vorm van onbehoorlijk bestuur zijn.”