Afbeelding
Foto: Ellen Van Sant

De van Z.. tot Z.. gaat weer van start!

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Het unieke wandelevenement van Zeewolde, de van Z.. tot Z.. tocht gaat weer van start. Deze lange afstand wandeltocht vindt plaats op 16 en 17 september 2022. 

Op de website www.ztotz.nl laat het bestuur weten dat de inschrijving weer geopend is. De geplande routes van 2021 blijven ongewijzigd en kunnen eindelijk gelopen worden. Ook dit jaar worden de 110 km, 80 km, 55 km, 25 km en estafetteloop aangeboden. De verwachting is dat er veel belangstelling zal zijn voor de 25 km. Er worden na aanmelding 3 tijdstippen aangeboden om te starten: t.w. 9.30 uur, 10.00 uur en 10.30 uur. “Meld je op tijd aan, want vol is vol!”

‘GeZtje’
Zoals de vaste deelnemers zijn gewend zal de komende editie weer een volledig verzorgde tocht worden met o.a. een soeppost, pannenkoekpost en warme maaltijdpost. Erik Wallenburg heeft weer een prachtig Z’tje ontworpen. Het beeldje heeft de ludieke naam ‘GeZtje’ gekregen. Hoe het beeldje eruit zal zien, blijft nog even een verrassing! Alle wandelaars zullen het beeldje ontvangen na het lopen van de verschillende afstanden. Tevens ontvangen de wandelaars bij de start een shirt passend bij de afstand die gelopen wordt.

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de van Z.. tot Z.. voor het eerst is georganiseerd. “Alle reden om hier extra aandacht aan te besteden tijdens het wandelevenement. Het wordt echt een feestje voor iedereen!”, meldt het bestuur.

Vrijwilligers, sponsors en bestuursleden
Het evenement kan niet georganiseerd worden zonder de inzet van vrijwilligers. De organisatie kan nog wat handen gebruiken. Zou je graag willen helpen als vrijwilliger, laat het dan weten via info@ztotz.nl

Ook is de organisatie sterk afhankelijk van sponsoren. “De wandelaars betalen een deel van de kosten, maar dat is niet toereikend om alle kosten te dekken”, aldus het bestuur. “Er is een sponsorplan waarbij verschillende mogelijkheden worden geboden om sponsor of donateur te worden. Wil je hierover meer informatie en ben je benieuwd wat de organisatie als tegenprestatie biedt, mail naar info@ztotz.nl

Wil je actief meedoen in het bestuur dan is dat mogelijk! Het bestuur van de van Z tot Z is een enthousiaste, betrokken groep mensen die graag een mooi wandelevenement willen organiseren. Zij zijn op zoek naar mensen die dit jaar en komende jaren zich willen inzetten als bestuurslid.

Mocht je interesse hebben, laat het weten via info@ztotz.nl