Afbeelding
Eigen foto

Podium en veel PR’s op Nationale A-games Atletiek

Sport

ZEEWOLDE - Doorgaans doen pupillen binnen de atletiek alleen regionale meerkamp wedstrijden, waarbij de nadruk ligt op veelzijdig sportief ontwikkelen en bewegen. Sprint, lange afstand, werpen en springen vertaald naar een meerkamp totaal. Een uitzondering hierop vormen de Nationale A-games. Een landelijke wedstrijd speciaal voor A pupillen (de oudste pupillen) waarbij ze het binnen hun favoriete onderdelen opnemen tegen andere pupillen. 

Dorian Bijlsma, Christel van der Haar, Wicher Room en Jolien Langstraat gingen zondag in Soest de uitdaging aan. Maximaal vier onderdelen mochten ze kiezen. Bij de A2 (2011) wist Wicher Room zowel zijn PR bij kogelstoten (6,96m) als de 1000m (3,39.63) te verbeteren. Op de 1000m liet hij in een fabuleuze eindsprint nog een geduchte tegenstander achter zich.
Christel van der Haar had naast horden en vortex haar pijlen gericht op het kogelstoten. De 2kg zware kogel kwam 7,73m ver, ook voor haar een fantastisch PR.
Bij de A1 pupillen (2012) was Dorian Bijlsma op de 60m horden net niet snel genoeg voor een finale plaats, maar hij verbeterde bij het vortex werpen zijn PR vortex werpen (20.30m).
De klapper van de dag was Jolien Langstraat, eveneens A1 pupil. Nadat ze zich al had geplaatst voor de finale bij 60m horden (11,52), verbeterde ze bij vortex werpen haar PR naar 19,53m. Na de 1000m race, waar ze heel knap 3e werd (3,44.9), wist ze in de finale van de 60m horden haar eerder gelopen tijd nog te verbeteren naar 11,37. Goed voor een tweede podiumplaats.
“Een dag waarop de pupillen van Zeewolde Atletiek hebben laten zien dat ze er mogen zijn, ook als het om landelijke podia gaat.”

Eigen foto