Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Wandelaars ZtotZ 2.0 zijn onderweg

Sport

ZEEWOLDE – Samen met Erik Wallenburg verrichtte wethouder Winnie Prins op het Kerkplein vrijdagavond om 19.00 uur de aftrap van de ZtotZ 2.0. Het is de eerste keer sinds 2019 dat de tocht weer kan worden gehouden. 

Voor de volledige 110 km werden 49 deelnemers op weg gestuurd, voor de 80 km lange Kennedymars dertig. Zaterdagmorgen zijn er nog ruim honderd wandelaars voor de 55 en 25 km gestart. Het gaat daarbij om de doorstart- en de opstaploop. Twee wandelaars voor de 25 km hadden zich in de datum vergist en gingen vrijdag overdag reeds op weg. Zij moesten het daarbij doen zonder de officiële rustposten. Af en toe kregen ze een bui over zich heen, weer dat zaterdag eveneens wordt verwacht. 

De Nep-Tunes zorgden er vrijdagavond voor dat er sprake was van een feestelijke aftrap van de ‘best verzorgde wandeltocht’ van Nederland. Tevens praatte ladyspeaker Willemien Vaartjes de vertrekkende wandelaars nog even wat extra moed in. Samen met Peter Buis staat zij zaterdag ook weer aan de finish. Dat Erik Wallenburg bij de start aanwezig was, was natuurlijk geen toevallig. Hij was 25 jaar geleden de bedenker van de Van Z tot Z-tocht. Zeven keer liep hij de 110 km zelf uit. In 2004 kreeg hij een bizar ongeluk bij het vogelspotten, waardoor hij zijn grote hobby niet meer kon uitoefenen. Uiteindelijk belandde hij zelfs in een rolstoel, hetgeen hem niet belette de tocht dan maar drie keer op die manier te gaan rijden. 

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31