Johan Henkes (bestuurslid VV Zeewolde) en Carl Aventurin.
Johan Henkes (bestuurslid VV Zeewolde) en Carl Aventurin. Foto: VV Zeewolde

VV Zeewolde verlengt contract met hoofdtrainer Carl Aventurin

Sport

ZEEWOLDE - Carl Aventurin blijft ook in het seizoen 2023-2024 hoofdtrainer van VV Zeewolde. Het bestuur van de voetbalvereniging heeft het contract met de Lelystedeling, die vorig jaar overkwam van EFC ’58 uit Ermelo, met één jaar verlengd. “Na een stroeve start is er veel vertrouwen en positiviteit in en rondom het elftal”, laat de technische commissie weten op de website van de club.

Aventurin zegt op Facebook ‘trots en enthousiast’ te zijn over de verlenging van zijn contract en vertrouwen te hebben ‘in de toekomst met VV Zeewolde 1’. Het eerste elftal begon matig aan het lopende seizoen, maar staat inmiddels op de vijfde plaats in de 3e klasse B district Oost. “De stijgende lijn is zichtbaar. De komende periode zullen we verder bouwen naar positieve ontwikkelingen en het waarmaken van onze ambities”, aldus Aventurin op Facebook.

VV Zeewolde degradeerde in 2017 naar de vierde klasse, maar promoveerde onder hoofdtrainer Peter Epe in seizoen 2018-2019 weer naar de derde. Daarna braken er enkele coronajaren aan, maar nu staan de seinen weer op groen wellicht omhoog te kijken. De uiteindelijke ambitie is in ieder geval de terugkeer naar de tweede klasse, de klasse waarin de polderboys zeven jaar geleden voor het laatst speelden.