Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Aangename kennismaking met jeu de boule

Sport

ZEEWOLDE - Met een clinic van Jeu de Boules vond woensdagavond 10 mei de aftrap plaats van het beweegcarrousel voor 55+. Dit gebeurde in het kader van de Nationale Beweegweek. 

In deze week is er door middel van verschillende activiteiten extra aandacht voor bewegen voor 65+ ers. Naast dat bewegen veel fysieke gezondheidsvoordelen heeft, zoals valpreventie, is het sociale aspect van bewegen ook steeds belangrijker. Het ouderenfonds zegt dan ook; ‘kom in beweging en sta op tegen eenzaamheid’.  

Een vijftal Zeewoldenaren gaven gehoor aan de oproep om kennis te komen maken met het spel Jeu de Boules. De nieuwelingen werden door de leden van Jeu de Boules vereniging Les Trois Etoiles warm ontvangen met koffie en thee.  Rond 20.00 uur ging men de baan op. Omringd door een metershoge groene haag van coniferen is deze baan voor velen een nog onontdekt pareltje. Eenmaal binnengetreden waan je je in een hele andere wereld. 

In groepjes van vier werd het spel gespeeld. Waarbij de nieuwe spelers één op één met een ervaren ‘bouler’ werden ingedeeld en zo de regels van het spel en tips en trics kregen uitgelegd. Het leuke spel, dat velen kennen van de camping maar dat om het echt goed te spelen toch best wel wat oefening vraagt, en het zachte windstille weer, zorgde voor een aangename kennismaking met het Jeu de Boule. 

Ook belangstelling in het Jeu de Boule? “Komt gerust een keer meespelen”, nodigt voorzitter Roel den Bakker uit. “Als je komt kijken kun je gelijk meedoen. Materiaal is voorhanden.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding