Eigen foto

Wolderwijd/DYZLE boekt belangrijke winst in Haarlem

· leestijd 1 minuut Sport

HAARLEM/ZEEWOLDE - De tweede competitieronden moest Wolderwijd/DYZLE aantreden tegen het Haarlemse Aurora dat de eerste ronde stevig had verloren van EKVA uit Almere. Op verzoek van de thuisploeg was het aanvangstijdstip van de wedstrijd verlaat en werd pas om 17.15 uur afgetrapt. Daarbij leek het wedstrijd van Wolderwijd/InWoodz te zijn omdat de scheidsrechter het verschil in tenues te gering vond. Appeltjesgroener konden we de shirts echter niet maken.

Voor de wedstrijd werd het belang van de wedstrijd nog eens aangestipt. Een tweede overwinning in de nieuwe competitieopzet zou een goede uitgangspositie opleveren voor de najaarscompetitie. Hoewel later werd aangetreden dan gebruikelijk waren de temperatuur en de luchtvochtigheid iets om rekening mee te houden.

Direct na de eerste onderschepping van de wedstrijd was het Wolderwijd dat de eerste score op het bord liet zetten in de eerste minuut. Aurora bleek echter een taaie tegenstander die niet veel variatie aan de dag legden, maar toch zeer effectief waren in het creëren van kansen, wegtrekkend vanuit de korfzone. Halverwege de eerste helft kreeg Wolderwijd/DYZLE hier beter grip op maar kon het verschil niet groter maken dan twee goals. Dit had tevens te maken met een wat minder succesvol eerste aanvalsvak, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Het andere vak daarentegen was beter in balans en vooral verdedigend scherper. De rust werd bereikt met een 6-7 voorsprong. In de rust echter reden een wissel toe te passen in het eerste aanvalsvak.

Na de rust een sterker Wolderwijd/DYZLE dat na ongeveer twaalf minuten de voorsprong had uitgebouwd naar 6-10. Toch lukte het niet om door te pakken en net als vorige week kon de tegenstander weer aanhaken tot 10-11. Het laatste deel van de wedstrijd was echter een Zeewolder slotoffensief. Met nog 10 minuten te spelen werd er lustig op los gescoord en werd met een 12-17 eindstand afgefloten. Arbitrage die overigens niet in het voordeel van Wolderwijd/DYZLE uitpakte: de hele wedstrijd kreeg de ploeg slechts één vrije bal toegekend, hetgeen bijzonder genoemd mag worden.

Volgende week staat de topper tussen Wolderwijd/DYZLE en EKVA uit Almere op het programma. De wedstrijd start om 15.30 op het veld van Wolderwijd/DYZLE aan de Horsterweg. Iedereen is van harte uitgenodigd om Wolderwijd/DYZLE te ondersteunen.

Doelpuntenmakers Wolderwijd/DYZLE: Demi Ernsten (5), Rick Bultman (4), Anneleen Links (3), Irissa Pape (2), Jouke Engelsman (2) en Jan Hoekstra