Eigen foto

Wolderwijd/DYZLE dwingt koploper tot het uiterste

· leestijd 1 minuut Sport

NIEUWEGEIN/ZEEWOLDE - In een zeer sportieve maar vooral intensieve wedstrijd in een “lekkend” Veerhuis in Nieuwegein heeft Wolderwijd/DYZLE koploper Koveni tot het uiterste aangezet om de koppositie te behouden. Ondanks dat dit lukte met een minimaal verschil, leverde dit Woldewijd/DYZLE in Nieuwegein respect en waardering op, maar helaas geen punten.

In de derde klasse promoveren de kampioenen en de drie beste tweede in de ranglijst. Voor de Nieuwegeiners was het belang dus groot tegen Wolderwijd/DYZLE. Eerder was immers al gebleken dat de Zeewoldenaren in staat zijn het beste uit zichzelf naar boven te halen tegen kampioenskandidaten. Zo ging de eerste ontmoeting tegen Koveni geflatteerd met 12-16 verloren en eindigde de wedstrijd tegen RDZ ongelukkig en onverdiend met een 14-13 verlies.

Afgelopen zaterdag was het Wolderwijd/DYZLE dat vanaf het beginsignaal brutaal het initiatief naar zich toe trok. Eerst bij een stand van 4-4 waren het de Nieuwegeiners die steeds op voorsprong kwamen. Het waren de Zeewoldenaren die steeds weer konden aanhaken in een zeer aantrekkelijke eerste helft die eindigde met een 14-11 tussenstand.

De tweede helft was qua score beduidend minder dan de eerste helft, maar dat gold zeker niet voor de spanning in de wedstrijd. Door het strakke verdedigen moesten de goals van afstand vallen, zoals overigens de hele wedstrijd het geval was. Toen drie minuten voor het eindsignaal de stand op 18-17 kwam, kon het nog alle kanten op. In de laatste minuut kon Koveni de bevrijdende goal noteren, wat zichtbaar voor de nodige opluchting aan Nieuwegeinse zijde opleverde. Het respect en de waardering die Wolderwijd/DYZLE ten deel viel werd in dank geaccepteerd, maar liever was met één of twee punten de terugreis aanvaard. Toch kan met trots worden teruggekeken op de teamprestatie in deze wedstrijd.

Volgende week reist Wolderwijd/DYZLE af naar Hilversum voor de return tegen de hekkensluiter Corvers.

Doelpunten: Rick Bultman (7), Anneleen Links (3), Timon Vonk (3), Irissa Pape (2), Jouke Engelsman, Demi Ernsten.