Wolderwijd/DYZLE wint overtuigend

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE - Afgelopen zaterdag was de eerste returnronde van de zaalcompetitie voor Wolderwijd/DYZLE. In de eerste speelronde was Wolderwijd/DYZLE met 18-10 te sterk voor THOR uit Harmelen. In de return in Zeewolde wist Wolderwijd/DYZLE een overtuigende 22-10 winst te behalen tegen de voorlaatste in de stand.

Ondanks het feit dat de tegenstanders nog slechts 4 punten behaalden in de zaalcompetitie, bleken zij met name in de eerste fase van de wedstrijd een taaie tegenstander te zijn. De openingszetten waren voor THOR: zij pakten met 0-1 en 1-2 de leiding, maar dat was dan meteen ook de laatste keer. Door met name sterk verdedigend optreden van Wolderwijd/DYZLE werd na een 5-5 stand halverwege de eerste helft en run gemaakt van 5 doelpunten, waarna de rust met een 10-5 stand werd bereikt.

In de rust kregen de Zeewoldenaren de opdracht mee om ook in het tweede bedrijf de druk er op te houden en in de aanval simpel en effectief te spelen. Het team wist daar prima mee om te gaan. Zo kon Anneleen Links haar tegenstander op snelheid uitstekend de baas zijn en tekende gedurende de wedstrijd voor een prima rendement. Na een verder verschil van 7 doelpunten bij een 12-5 stand werden de teugels wat gevierd, waardoor THOR af en toe een doelpuntje kon meepakken.

Halverwege de tweede helft liepen de Zeewoldenaren echter weer weg: van 14-9 werd het 21-9, waar het twintigste doelpunt met gejuich vanaf de goed bezette tribune werd begroet. Na nog één score van beide teams werd de einstand van 22-10 bereikt. Een zeer overtuigende en verdiende winst voor Wolderwijd/DYZLE, met daardoor behoud van de derde plek in de stand.

Volgende week mag Wolderwijd/DYZLE proberen om het koploper Koveni uit Nieuwegein lastig te maken in hun strijd om het kampioenschap in de derde klasse. De ervaring van de laatste jaren is dat de onderlinge ontmoetingen vooraf nooit als een uitgemaakte zaak kunnen worden bestempeld.

Doelpunten: Jan Hoekstra (6), Anneleen Links (6), Jouke Engelsman (4), Rick Bultman (3), Maarten Bolt (2), Demi Ernsten.