De 'gewone grootoorvleermuis'
De 'gewone grootoorvleermuis' Local Nature Guide

Vleermuizen zoeken rond Kasteel Groot Horloo

· leestijd 1 minuut Toerisme

ZEEWOLDE / ERMELO ā€“ Altijd al benieuwd naar wat er ā€˜s nachts rondfladdert? Op zaterdag 3 juli, om 21.30 uur kun je samen met ervaren natuurgids Mischa van der Hout de wondere wereld der vleermuizen ontdekken. Tijdens deze twee uur durende excursie vertelt Mischa enthousiast over alles dat met vleermuizen te maken heeft. Deze excursie wordt meerdere keren gegeven in juli, augustus en september.

ā€œEr gaan allemaal verhalen over vleermuizen rond, maar welke zijn nou echt waar? Gewapend met een batdetector, een apparaat dat vleermuizengeluiden voor ons hoorbaar maakt, gaan we op zoek naar deze mysterieuze dierenā€, vertelt Mischa met een lach. ā€œIk neem jullie mee in de wereld van vleermuizen en vertel alles over hun levenswijze, hun voedsel, het gedrag, waar ze verblijven en waar ze precies jagen. De afgelopen twee maanden was de paartijd van veel vleermuizen, en nu zijn ze zich aan het klaarmaken voor hun ā€˜winterslaapā€™. Maar daarvoor stoppen ze zich nu eerst vol met voedsel; daarom zijn ze erg actief.ā€

Sinds 2007 is Mischa al door het hele land werkzaam als ecoloog. Hij komt op de gekste plekken in het stedelijk gebied, in buitengebieden en natuurgebieden in Nederland. ā€œIn onze directe omgeving gebeurt veel meer dan de meeste mensen denken. Er leeft van alles, er gebeurt van alles, er is van alles waar ze geen weet van hebben. Helaas maakt onbekend ook onbemind en lijken mensen vervreemd van de natuur. Ik neem jullie graag mee in de wereld van vleermuizen, amfibieĆ«n en kleine zoogdieren zoals muizen, wezels en misschien wel steenmartersā€, zegt Mischa enthousiast.

De activiteit vindt plaats vanaf de parkeerplaats bij de kruising Horloseweg-Groot Horloo, nabij Kasteel Groot Horloo. Op zaterdag 3 juli verzamelt de groep om 21.30 uur. In juli, augustus en september worden meerdere activiteiten georganiseerd. Nadere informatie over deze activiteit: https://localnatureguide.com/nl/activiteit/104/vleermuizen-zoeken-rond-kasteel-groot-horloo. Boeken kan via het nieuwe online platform Local Nature Guide.

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30