Nieuwe eigenaar Patrick Verhoef (r) en Ingrid van der Linden
Nieuwe eigenaar Patrick Verhoef (r) en Ingrid van der Linden Eigen foto

Bosch Car Service Auto Brouwer in andere handen

· leestijd 1 minuut Zakelijk

ZEEWOLDE – Het onderhouds- en reparatiebedrijf Auto Brouwer is een vertrouwde naam in Zeewolde, en kan bogen op een aardige geschiedenis.

Eind jaren ’80 startte Harry van Beek het bedrijf, bouwde het pand aan de Gaffel, en deed het later over aan de naamgever Vincent Brouwer, die helaas na enkele jaren ondernemen overleed. Personeelslid Ingrid van der Linden zette voort, en deed de zaak afgelopen juni op haar beurt over aan Patrick Verhoef.
Van der Linden blijft voorlopig nog verbonden aan het bedrijf, om er zeker van te zijn dat de zorgvuldig opgebouwde expertise bewaard blijft, en even zorgvuldig kan worden doorgegeven.

Auto Brouwer maakt deel uit van de bedrijfsketen Bosch Car Service, en dat dient een duidelijk doel. Van der Linden: “Gelieerd zijn aan zo’n keten is een enorme steun in de rug bij het ondernemen in deze branche. Het houdt ons scherp en bij de tijd, het is een ‘kanaal’ waarlangs je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Dat gebeurt o.a. door gerichte cursussen vanuit Bosch Car Service. Die zijn uiteraard een must voor alle mensen van de werkvloer, en zo blijven we kundig en capabel voor alle automerken.”

Verhoef (32) kwam als 15-jarige stagelopen bij Auto Brouwer, in het kader van een leer/werk-traject. “Ik werkte vier dagen in de zaak, en ging één dag per week naar school. Twee jaar later haalde ik m’n diploma, en mocht ik me ‘assistent-autotechnieker’ noemen.” Daarna ging het snel bij Verhoef. Binnen het bedrijf klom hij via vakgerichte opleidingen en cursussen op tot all round-automonteur. “Ja, dat is bij ons een hele route! De assistent wordt 2e monteur, 1e monteur, APK-keurmeester, airco-technieker, noem maar op. Ik heb het allemaal op zak, maar daarmee ben je niet klaar. Nooit klaar, eigenlijk, want regelmatige bijscholing móet, in ons vak.”

Verhoef en Van der Linden hechten eraan om op termijn de overdracht te vieren met een bescheiden feestje voor de trouwe klanten. “Corona houdt het voorlopig nog even tegen, maar zodra het kan willen we onze klanten toch echt even in het zonnetje zetten en bedanken”, aldus Van der Linden. “Ook om te laten weten en te benadrukken dat ik alles in het volste vertrouwen overdraag aan Patrick. De band met de klanten, die moet hij op zijn beurt weer verder uitbouwen en onderhouden. Dat kan alleen maar door blijvend kwaliteit te leveren. En laat dát maar aan Patrick over..!”

Dit is een partnerbijdrage van:
Bosch Car Service Auto Brouwer
Gaffel 10 Zeewolde
Tel. 036 522 4060
www.autobrouwerzeewolde.nl