Afbeelding
Unsplash

Eenzaamheid kun je beter delen dan voor jezelf houden!

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – In De Meermin vindt op woensdag 9 februari a.s. een themabijeenkomst plaats over het onderwerp ‘Eenzaamheid’. De organisatie is in handen van de ouderenbonden PCOB-KBO-SOZ/ANBO in samenwerking met Welzijn Zeewolde en MDF.

Spreker op deze bijeenkomst is Bartel van Gorcum, maatschappelijk werker in Zeewolde. Bartel zal in het algemeen vertellen over eenzaamheid en hoe dit werkt voor de verschillende leeftijdsgroepen. Ook zal hij infomeren over de plannen die er zijn voor Zeewolde.

Mensen vragen hulp bij het maatschappelijk werk voor verschillende sociale problemen. Vanuit dit werk is er veel ervaring met eenzaamheid. Men is op de hoogte van een aantal landelijke ontwikkelingen en onderzoeken. Bartel: “De situatie met corona beperkingen maakt het niet makkelijker. Mensen hebben hierdoor minder contacten. Dat geldt voor ouderen, maar bijvoorbeeld ook voor studenten. Eenzaamheid komt bij alle leeftijden voor.”

De bijeenkomst op woensdag 9 februari in De Meermin aan het Kerkplein begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Iedereen is van harte welkom! Of de bijeenkomst kan doorgaan is afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen.

Voor meer informatie kan er tijdens werkdagen contact opgenomen worden met Welzijn Zeewolde, tel. (036) 522 4655.