Afbeelding
Coloriet

Coloriet viert de Dag van het werkplezier in de zorg

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

FLEVOLAND - Dinsdag 25 januari is het de Dag van het werkplezier in de zorg. Thema dit jaar is ‘Ode aan de Zorg’. Coloriet besteedt aandacht aan deze dag door het delen van positieve verhalen van medewerkers.

“Ondanks de druk is het werkplezier in de zorg er zeker ook. Wij zijn trots op onze medewerkers die zich in deze moeilijke tijden vol hebben ingezet voor de zorg en welzijn van bewoners en cliënten”, laat Aukje Reinders-van der Galiën, bestuurder van Coloriet, weten.

Samen staan we sterk
De missie ‘Samen kleur geven aan waardevol leven’ was de afgelopen maanden zeker van toepassing bij Coloriet. “Door de oplaaiing van het coronavirus kregen wij, net als overal in het land, te maken met zieke collega’s, bewoners, cliënten en mantelzorgers. Door samenwerking tussen collega’s van verschillende locaties en zorgdiensten kon er gelukkig voldaan worden aan de zorgvraag.”

Zo hielpen niet-zorgmedewerkers bijvoorbeeld mee op de huiskamers om het ontbijt te verzorgen of ’s avond te koken. En sprongen medewerkers van Wijkzorg, Behandeling en Bedrijfsvoering bij op de bewonerslocaties. Daarnaast werd er een beroep gedaan op extra hulp van familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers.
“We zijn ontzettend trots op onze collega’s en dankbaar voor alle extra hulp die we hebben gekregen”, vertelt Aukje Reinders, “inmiddels is het gelukkig wat rustiger rondom het coronavirus binnen Coloriet en we hopen natuurlijk dat dit zo blijft.”

Positieve verhalen delen voor de Dag van het werkplezier in de zorg
Dinsdag 25 januari is het de Dag van het werkplezier in de zorg met als thema ‘Ode aan de zorg’. Coloriet wil deze ‘ode aan de zorg’ geven door het delen van positieve verhalen van medewerkers. “Want naast de hoge werkdruk is er ook sprake van veel werkplezier en in de verhalen is te lezen hoe belangrijk en mooi het werken in de zorg is. Met het delen van deze positieve verhalen willen we niet alleen medewerkers in het zonnetje zetten maar ook het werken in de zorg zelf’, geeft Aukje Reinders aan.

De positieve verhalen zijn terug te lezen op www.coloriet.nl/ikzorg. Hier zijn ook alle huidige vacatures te zien
voor het werken in de zorg bij Coloriet.