Vrijwilligers campagne
Vrijwilligers campagne Foto: Rodney Kersten

Veilig en gezond blijven fietsen?

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners van 50 jaar en ouder van de gemeente Zeewolde de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’.

De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Zeewolde en vindt plaats op donderdag 22 september a.s. van 13.30 – 15.30 uur in De Meermin met eventueel aansluitend een fietsparcours tot 17.00 uur.

Tips en advies

Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer is drukker geworden. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je op de fiets veilig voelt en nog heel lang kunt blijven fietsen? In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN tips en adviezen hoe je veilig en gezond kunt blijven fietsen.

Aan de hand van informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan bod. Hoe ga ik om met anderen op het fietspad? Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad? Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen? Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike? Aansluitend aan de workshop is er de mogelijkheid om onder professionele begeleiding met eigen fiets op een afgezet parcours te oefenen op de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties. Deelname staat vrij en is gratis.

Aanmelden

Inwoners uit de gemeente Zeewolde die geïnteresseerd zijn in de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen Zeewolde, plus je naam, geboortejaar en telefoonnummer en geef aan of je deel wilt nemen aan het praktijkparcours. “Neem gerust je buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee. Wel vooraf aanmelden!”

!