Afbeelding
Eigen foto

Laatste fruitpluk voor de voedselbanken

Zorg en Welzijn

REGIO - Op de oproep van de Groente & Fruitbrigade in augustus heeft een groot aantal vrijwilligers zich gemeld om te helpen met fruit te plukken. De organisatie helpt de voedselbanken en daarmee hun klanten, naast verse groenten, ook aan vers fruit. 

“Vanwege de gestegen prijzen hebben de voedselbanken de toelatingscriteria verruimd. Dat betekent dat zij meer klanten kunnen verwachten. In de randstad is dat al gaande. Goed dus dat die aandacht er is”, meldt Johan Klevant Groen van de Groente & Fruitbrigade.  

De twee eerste dagen van de oogst zitten er inmiddels op. Er is geplukt in Lopik, Dronten en Zeewolde. In Zeewolde hebben vijf fruittelers zich aangemeld voor dit initiatief. De pluk wordt geheel gedaan door vrijwilligers. Aan de pluk deden ook een aantal vrijwilligers van voedselbank ‘De Kostmand’ Zeewolde mee.

In de twee dagen tijd is er door de vrijwilligers van Groente & Fruitbrigade in totaal 20.000 kilo fruit opgehaald. “En er is nog veel meer beschikbaar. Het is wel zo dat de tijd waarin geplukt kan worden, beperkt is. Dat komt door het warme weer van de afgelopen zomer. Maar met veel vrijwilligers kan er nog heel wat binnengehaald worden. Iedereen kan zich nog opgeven voor de zaterdagen 15 en 22 oktober.”

Meehelpen?

Handje mee plukken? Belangstellenden kunnen zich voor één van de dagen (of allebei) aanmelden bij ijsselmuiden@groentefruitbrigade.nl

Graag een 06-nummer opgeven voor de exacte locatie en tijd.