Afbeelding
Eigen foto

Wandelen voor de Voedselbank Zeewolde

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Sommige inwoners van Zeewolde zien van de een op de andere dag hun inkomen verdampen. Dan kan men op allerlei regelingen een beroep doen, ook op de Voedselbank. Schaamte, trots en onzekerheid zijn vaak reden om niet bij de Voedselbank aan te kloppen. Begrijpelijk, maar niet nodig: het kan iedereen overkomen. De Voedselbank Zeewolde helpt deze inwoners.

Om de Voedselbank financieel te ondersteunen organiseert RCN Vakantiepark Zeewolde op zaterdag 7 mei een 12 uur sponsorwandeltocht. De volledige opbrengst gaat naar Voedselbank De Kostmand in Zeewolde. “Een sponsorwandeltocht als deze organiseren vinden we als eerste heel leuk en het past bovendien precies bij een van de kernwaarden die we als RCN hebben, namelijk goed te zijn voor elkaar”, aldus Wout Sleurink van RCN Vakantiepark Zeewolde.

De start is om 09.00 uur bij RCN Vakantiepark Zeewolde, Dasselaarweg 1. En zoals de naam al verklapt, de tocht duurt 12 uur. Er wordt een mooie route uitgezet en meerdere posten opgebouwd voor een dorstlessend drankje, een energierijke maaltijd of een pauze. Op elke post is er een goed opgeleide en ervaren EHBO’er aanwezig. Als deelnemer hoef je niet per se 12 uur te wandelen. “Als je twee uur wandelt en je haalt een mooi sponsorbedrag binnen voor de Voedselbank, dan is dat ook prima.” De eerste deelnemer die zich inschreef was burgemeester Gerrit Jan Gorter. Naast dat hij meewandelt zal hij ook het startschot verrichten van de wandeltocht.

Een andere enthousiaste deelnemer is Gerrit Foppen, die de Voedselbank Zeewolde en warm hart toedraagt. Voorafgaand aan de sponsortocht is de Zeewoldenaar al druk bezig met allerlei acties om geld in te zamelen van De Voedselbank. Zo leverde een door hem gehouden oud ijzer actie al 150 euro op. “Onlangs doneerden campinggasten nog eens spontaan 50 euro, hoe leuk is dat!”, zegt hij.

Het aantal inschrijvingen staat momenteel op veertien. De organisatie ziet het aantal deelnemers graag nog even groeien. En doet dan ook een oproep aan ieder die van wandelen houdt en zich daarmee wil inzetten voor de Voedselbank. Aanmelden kan door een mail te sturen aan w.sleurink@rcn.nl

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31