Jolanda van der Loo en Stefanie Philipoom van Flevo Natuur (l) en Jan Klop van de Voedselbank Zeewolde (l), secretaris Erik Seinhorst stond achter de camera.
Jolanda van der Loo en Stefanie Philipoom van Flevo Natuur (l) en Jan Klop van de Voedselbank Zeewolde (l), secretaris Erik Seinhorst stond achter de camera. Eigen foto

Flevo Natuur nieuwe vriend van de Voedselbank

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - De Voedselbank Zeewolde kon vorige week Flevo Natuur begroeten als ‘Vriend van de Voedselbank’.

Flevo Natuur is een naturistenpark gelegen in de zuidlob van Zeewolde. Voorzitter Jan Klop van de Voedselbank en Erik Seinhorst, secretaris, reden op een frisse zonnige ochtend door de mooie water- en bosrijke omgeving van het Hulkesteinse Bos naar het vakantiepark. Dit bosgebied, met onder meer wandel- en fietspaden en de prachtige Laakse slenk, is nog niet erg bekend bij veel inwoners van Zeewolde.

Daar aangekomen, werden ze verwelkomd door Jolanda van der Loo, medewerkster van Flevo Natuur. Ze vertelde trots te zijn om te mogen zeggen een vriend van Voedselbank Zeewolde te zijn. “Lichamelijke én geestelijke ontspanning is waar wij voor staan en wat wij iedereen gunnen. Uiteraard is daar pas ruimte voor als men is voorzien in de belangrijkste basisbehoeften. De voedselbank heeft hierin voor veel mensen een belangrijke functie en daarom hebben wij ervoor gekozen om de voedselbank jaarlijks met een vast bedrag te sponsoren. Wij vinden het heel fijn om op deze manier lokaal betrokken te zijn. Deze samenwerking past heel goed bij de maatschappelijke doelen die wij als organisatie hebben.”

Daar is de Voedselbank Zeewolde zeker ook blij mee, meldt secretaris Erik Seinhorst. “We zijn veel te lang afhankelijk geweest van incidentele giften, waardoor het elk jaar weer spannend was of we voldoende geld binnen zouden krijgen. Maar door de vaste bijdrages van particuliere donateurs en bedrijfsvrienden kunnen we de financiële toekomst met minder zorgen tegemoet zien. Zij zorgen er voor dat we in de komende jaren ons werk kunnen blijven doen. We zijn  blij dat ook Flevo Natuur ons werk nu steunt.”