Afbeelding
Alzheimer Café Zeewolde

Alzheimer Café Zeewolde: ‘Vergeetachtigheid of dementie?’

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Dementie is een ingrijpend ziektebeeld dat veel vragen oproept bij iedereen die er mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat er een plek is waar iemand met die vragen naar toe kan. Het Alzheimer Café in Zeewolde is zo’n plek, het is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en belangstellenden.

Op donderdag 20 oktober is het Alzheimer Café Zeewolde geopend in De Meermin, Kerkplein 20 in Zeewolde. Tijdens deze avond worden de signalen en de verschillen tussen vergeetachtigheid en dementie belicht.

We kennen het allemaal: je loopt naar de keuken en weet even niet meer wat je daar ook alweer ging doen, of je komt niet op iemands naam. Iets vergeten gebeurt ons allemaal wel eens. Maar wat als het vaker gebeurt en je krijgt er last van? Wanneer gaat gewone vergeetachtigheid over in zorgen over dementie? Waar moet je alert op zijn? En waar kun je je zorgen bespreekbaar maken? Herkent u dit soort vragen, u bent van harte welkom. Het onderwerp wordt ingeleid door dr. H. Meijer, huisarts in Zeewolde. Er is ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met andere bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

De zaal is open om 19.45 uur, het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 21.30 uur.
De toegang is gratis, evenals het kopje koffie en/of thee.