Afbeelding
MDF

Welke zorgverzekering kiezen? Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland kan daarbij helpen.

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – We naderen weer het moment dat we naar de zorgverzekering moeten kijken. Maar waar let je op bij het vergelijken van de zorgverzekering? Zoals een aanvullende verzekering; is deze nodig?

De meeste zorgverzekeraars hebben de zorgpremies voor volgend jaar verhoogd. De inhoud van de basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars gelijk. Dat wordt vanuit de overheid bepaald. Het kan wel verschillen bij hoeveel zorgverleners je terecht kunt. Dat maakt dat de hoogte van de premie voor een basisverzekering anders kan zijn. Door de hogere zorgpremie stijgt de hoogte van de zorgtoeslag mee. Het eigen risico blijft € 385,-.

Collectiviteitskorting vervalt

Per 1 januari 2023 wordt er geen collectiviteitskorting meer gegeven op de basisverzekering. Voor mensen met een collectieve zorgverzekering gaat de premie dus extra omhoog. Op de aanvullende zorgverzekering kunnen verzekeraars nog wel een korting geven in 2023. “Uw zorgverzekering vergelijken loont, zeker voor het komende jaar”, aldus het MDF.

Gemeentepolis

De gemeente Zeewolde biedt voor 2023 weer de gemeentepolis aan voor mensen met een laag inkomen uit uitkering, werk, of AOW en pensioen. “Met een gemeentepolis betaalt u maandelijks € 15,- minder voor uw aanvullende verzekering. Het voordeel van de gemeentepolis is, dat veel zorg tot 100% vergoed wordt. Ook de kosten van de eigen bijdrage WMO worden vergoed uit de gemeentepolis.
Had u recht op de Energietoeslag en heeft u weinig vermogen (tot € 6.505 voor alleenstaanden en € 13.010 voor gehuwden)? Dan hebt u kans dat u voor de gemeentepolis in aanmerking komt.”

Het Vraaghuis

Hoe kiest je een passende zorgverzekering voor 2023? De vrijwilligers van het financieel spreekuur staan klaar om te helpen bij vragen over de zorgverzekering. “Zij kunnen verschillende zorgverzekeringen met u vergelijken en samen met u kijken of u in aanmerking komt voor de gemeentepolis. Ook kan er worden gekeken naar het recht op zorgtoeslag.

Loopt u met uw vragen gerust binnen bij Het Vraaghuis. Iedere dinsdag en donderdag is er financieel spreekuur van 13.00 tot 15.00 uur. U hoeft geen afspraak te maken en onze dienstverlening is gratis.”

Voor vragen kunt ook telefonisch contact opgenomen worden met MDF, telefoonnummer: 0320-211700.

!