Frisjes...
Frisjes... Foto: Zeewolde Actueel

Polderrally 2023: “Frisjes, maar heerlijk!”

Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE — De Lionsclub Zeewolde deed zaterdag 15 april haar devies weer eens alle eer aan: ‘We serve’. Die maatschappelijke betrokkenheid richtte zich deze keer op Zeewoldenaren “die om fysieke of mentale redenen best weer eens een leuke dag kunnen gebruiken”. De Lions houden daartoe nauw contact met diverse zorginstellingen, zoals Philadelphia en Coloriet. Als officiële bijrijders maakten de passagiers een prachtige polderrit in een Old- of Newtimer mee, en daarvan werd, zoals verwacht, volop genoten.

Vanaf 10.00 uur reed een bonte stoet automobielen in alle soorten en maten het Raadhuisplein op, en dat trok veel bekijks. Van Kevertje tot Rolls-Royce, van oorverdovend ronkend tot fluisterstil-elektrisch, je kon het zo gek niet bedenken of er was wel iets van je gading. Liefhebbers van nostalgische merken en modellen kwamen flink aan hun trekken, en dat zat ‘m beslist niet alleen in ‘duur en zeldzaam’. Zo was er een met zorg en aandacht onderhouden Renaultje 4 te bewonderen, in de volksmond ook wel bekend als ‘het rijdend koekblik’. Een simpel wagentje, maar nog prima in orde! Maar ook de categorie ‘nagelnieuw’ was sterk vertegenwoordigd, want ook in zo’n glimmende ‘net uit de fabriek’-sportwagen is het natuurlijk prettig passagieren. Een enkele bijrijder was vermakelijk expliciet in die keuze: “Ik wil in die nieuwe!”

De Lions-administratie bleek dik in orde, en vanaf 10.30 uur reden de vierwielerchauffeurs met tussenpozen van een paar minuten, met hun bijrijders breed lachend naast zich, de Gelderseweg op. Opmerkelijk was het grote aantal cabrio’s en open sedans, en dat eiste gezien de weersomstandigheden wel wat voorzorgsmaatregelen. “Extra jas aan en blij zijn dat het niet regent!”, grapte een van de organisatoren. Gelukkig was daarin voorzien, en een waterig zonnetje deed de rest. De alweer zesde editie van deze vrolijke polderrally was al met al zeer succesvol, en is inmiddels een lente-happening waar jaarlijks hoopvol naar wordt uitgekeken. Zeewolde houdt nu eenmaal van tradities…

Dát is Luxe met een hoofdletter.
Blue beauty...