Afbeelding

Bekertoernooi VV Zeewolde eindigt tegen eersteklasser DOS ‘37

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Het bekertoernooi van VV Zeewolde zit erop. Dinsdagavond strandde de formatie van Carl Aventurin in de eerste knockoutronde van de KNVB amateurbeker tegen DOS ’37 uit Vriezenveen. De gasten moesten er wel een eind voor rijden, maar ze wisten op de juiste momenten in de wedstrijd toe te slaan.

Vlotte achterstand

VV Zeewolde had dit seizoen alle gespeelde wedstrijden nog gewonnen, zowel in de beker als in de competitie. Het was dinsdagavond echter al snel duidelijk dat er een ander kaliber tegenstander op het veld stond. De eerste de beste kans was meteen raak voor de gasten. Senna Niezink rondde in de negende minuut een vlotte aanval af, na een assist van Senna Silva van der Veen: 0-1.

De eerste goede kans voor de thuisploeg deed zich voor in de 21e minuut. Nassim El Ablak had daarbij de pech dat zijn vrije trap van even buiten het zestienmetergebied net aan de voor hem verkeerde kant van de paal belandde. In de 28e minuut sloegen de Vriezenveners opnieuw toe. De reeds genoemde Van der Veen gaf VVZ-doelman Martin van Barneveld het nakijken, na aangespeeld te zijn door Mark van Pijkeren: 0-2. Zeewolde bleef ondanks de achterstand knap meevoetballen. Dat resulteerde in enige corners, waarvan die in de 33e en 37e minuut het gevaarlijkst waren. Enno van Keulen kopte de eerste net over, Pepijn Pelgrum schoot de tweede rakelings naast. De polderboys kwamen in de 44e minuut alsnog op 1-2, doordat Tim Koelewijn een strafschop wist te benutten.

Grimmiger

VVZ leek terug te zijn in de wedstrijd, maar kreeg direct na de hervatting het lid op de neus. Koen Nijkamp kreeg de gelegenheid alleen voor Van Barneveld te verschijnen en schoot de bal in de korte hoek: 1-3. De wedstrijd werd hierna ietwat grimmiger. Scheidsrechter Martijn van Beek uit Ermelo bestrafte enkele harde overtredingen met geel. Nassim El Ablak, Jonas Katshima en Pepijn Pelgrum kwamen zodoende in zijn boekje terecht, iets wat Niels van Moolenbroek in de extra tijd van de eerste helft ook al was gebeurd.

Door een fout in de verdediging van DOS werd de wedstrijd halverwege de tweede helft toch weer spannend. De gasten timeden verkeerd bij een diepe bal, waarvan Karim Arzini dankbaar profiteerde: 2-3. Het (thuis)publiek hoopte dat er daarna nog meer inzat, maar daar wilden de Vriezenveners niet aan meewerken. Alleen Martin van Barneveld deed nog twee keer van zich spreken. Eerst redde hij een keer heel knap, in de 89e minuut verkeek hij zich geheel op een vrije trap van Martijn Olde Olthof en trok daardoor ongewild de stekker definitief uit de wedstrijd: 2-4.

Het bekertoernooi zat er daardoor op voor VV Zeewolde, Aventurins mannen kunnen zich geheel richten op de competitie. Zaterdag 21 oktober is VVZ vrij, een week later staat er een uitwedstrijd bij VIOS Vaassen op het programma.