Afbeelding

Huurtoeslag in 2020: het wordt leuker!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - In 2020 hebben meer mensen recht op huurtoeslag omdat de regels veranderen. Vanaf 1 januari is er geen scherpe (of harde) inkomensgrens meer. Het recht op huurtoeslag wordt vanaf 1 januari 2020 langzaam afgebouwd.

In 2019 heeft een alleenstaande met een jaarinkomen van bruto € 22.700,-, en een huur van € 600,- nog recht op huurtoeslag van € 131,- per maand. Als het inkomen 1 euro per jaar meer is, vervalt het recht op huurtoeslag volledig. Vanaf 2020 is er dan nog wel recht op huurtoeslag. Het bedrag aan huurtoeslag wordt langzamer minder, naarmate het inkomen stijgt. Deze aanpassing in de wet geldt ook voor echtparen dus niet alleen voor alleenstaanden.

De huurtoeslag zal in deze gevallen niet automatisch worden toegekend. Dat moet aangevraagd worden. Misschien komt u in 2020 ook wel in aanmerking voor huurtoeslag. Wilt u weten of u mogelijk recht op huurtoeslag heeft, kom dan naar één van de financiële spreekuren van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland.

“Neem uw DigiD, uw laatste huurspecificatie en uw laatste inkomensspecificatie (ook die van eventuele medebewoners) mee. Met een proefberekening kunnen we voor u een mogelijk recht op huurtoeslag controleren. Heeft u daar recht op, dan helpen wij u ook met de aanvraag van huurtoeslag”, aldus MDF. “Mocht u andere vragen heeft over financiën, in te vullen formulieren, onduidelijke brieven, computer- en/of internetgebruik, kom dan gerust langs. Onze hulp is gratis.”

De financiële spreekuren in Zeewolde zijn in op dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur in de FlevoMeer Bibliotheek - Kerkstraat 2, en op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur in De Meermin - Kerkplein 20.

Voor vragen kunt u contact opnemen met MDF, telefoonnummer: 0320-211700. Meer informatie: www.mdflevoland.nl/financieel-spreekuur

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 17 uur geleden