Afbeelding
Eigen foto

Wiepke van Erp Taalman Kip neemt afscheid van Woonpalet

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Directeur-bestuurder Wiepke van Erp Taalman Kip neemt afscheid van Woonpalet. Per 1 februari 2021 gaat zij de functie vervullen van directeur-bestuurder van Stichting Woningbouw Zwolle (SWZ). 

Wiepke van Erp Taalman Kip trad zes jaar geleden aan als directeur-bestuurder bij Woonpalet. “Samen met collega’s, bewoners en andere samenwerkingspartners heb ik de afgelopen jaren mooie dingen mogen doen in Zeewolde. Door onder meer die fijne samenwerking had en heb ik in Zeewolde een heerlijke tijd”, vertelt zij. “Maar aan alles komt een eind. Niet omdat het vertrouwde niet goed zou zijn, integendeel, maar omdat ik toch behoefte voel iets nieuws te omarmen.”

In de loop van januari zal Wiepke van Erp Taalman Kip bij Woonpalet vertrekken om naar Zwolle te gaan; een stad die zij reeds uit een eerdere werkomgeving heeft leren kennen. Zij kijkt ernaar uit om zich als directeur-bestuurder in te zetten bij SWZ en verwacht in een stedelijke omgeving veel uitdagingen. “Ik hoop daar de stad, in al haar stedelijke dynamiek, op verschillende manieren te kunnen helpen uitbouwen.”

De raad van commissarissen van Woonpalet is reeds gestart met het zoeken van een goede opvolger en hoopt in het voorjaar de nieuwe directeur-bestuurder voor te kunnen stellen. Wiepke: “Ik ben nog circa drie maanden hier. Ik kom u wellicht nog tegen in die tijd, en hoop dan ook persoonlijk nog gedag te kunnen zeggen.”

De raad van commissarissen van SWZ is blij met de benoeming van Wiepke van Erp Taalman Kip per 1 februari 2021. “Met haar innovatieve kracht, kennis van de volkshuisvesting en bestuurservaring kan SWZ - samen met de collega-corporaties - een belangrijke bijdrage leveren aan een goed woonklimaat in Zwolle.”