Afbeelding
Eigen foto

Succesvolle Kerstactie basisschool ’t Wold

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Leerlingen van basisschool ’t Wold hebben de afgelopen twee weken enorm hun best gedaan om de Kerstactie van de basisschool tot een succes te maken.

Tijdens de adventsviering op7 december werd in de diverse klassen een door juf Petra gemaakte presentatie getoond over het goede doel van dit jaar. Met het thema ‘Kerst 2020 - Kerst samen voor elkaar!’ zou kerst op ’t Wold dit jaar in het teken van geven staan. Het goede doel werd hieraan gekoppeld. Gekozen was voor de kerstpakkettenactie van het interkerkelijke diaconale platform van Zeewolde. Het doel van de school was om hier voor een substantieel deel aan bij te dragen. Naast de powerpointpresentatie werden er ook diverse posters in de school gehangen. Meteen de volgende dag begonnen de leerlingen houdbare producten mee naar school mee te nemen. De bedoeling was om deze actie net zo’n groot succes te maken als de actie van vorig jaar: een Alpaca voor de MMM-boerderij.

Helaas gooide minister Rutte roet in het eten, door de lockdown aan te kondigen. Hierdoor werd de verzameltijd ingekort. Dinsdagmiddag 15 december kwam de bus van de voedselbank voorrijden, werden de artikelen gesorteerd en ingeladen. Er bleek toch nog een enorme hoeveelheid aan voedingsmiddelen ingezameld. Daar ook het Kerstdiner van ’t Wold door de sluiting van de scholen geen doorgang kon vinden, werden ook de daarvoor bestemde blikken soep gedoneerd.

Naast de voedselactie waren er ook Kerstwensen gemaakt voor de buren van basisschool ’t Wold, de bewoners van de Luxor en de Sfinx. Deze wensen werden in een Kerstboom gehangen en met enkele kinderen aan de bewoners aangeboden. Helaas konden de Kerstviering en het Kerstdiner voor de kinderen zelf geen doorgang vinden, maar was de Kerstverzamelactie voor IDPZ wel een groot succes.

!