Echtpaar Peters - Vlugt
Echtpaar Peters - Vlugt Zeewolde Actueel

‘Diamant’ voor echtpaar Peters - Vlugt

Algemeen

ZEEWOLDE – Maandag 6 september op de kop af 60 jaar geleden stapten Jan Peters en Jeanne Peters – Vlugt in het huwelijksbootje. Bescheiden, maar wel blij en dankbaar vierden ze die dag hun ‘diamanten’ huwelijk, en dat was voor burgemeester Gerrit Jan Gorter reden om persoonlijk te komen feliciteren en een feestelijk bloemetje te overhandigen. “Wat vliegt de tijd! Tien jaar geleden stond ik hier ook met een bloemetje”, herinnerde hij zich feilloos.

Was het toen nog goud, nu dus diamant. “Ja”, beaamt Jeanne, “die tien jaar zijn omgevlogen, maar voor het gevoel die zestig ook. Waar blijft de tijd!” Jan en Jeanne leerden elkaar op een ietwat curieuze manier kennen. Jan vertelt: “Ik was beroepsmilitair, en in die hoedanigheid kende ik via-via iemand van de landmacht die zoals dat heette ‘kennis had’ aan een meisje: Jeanne. En ik wist dat ie haar beduvelde! Ik heb ‘m verteld dat ik het haar zou vertellen, want dat klopte echt niet. Afijn, het raakte ‘uit’, en wij hielden contact, want het klikte.” En hij doet verder smakelijk uit de doeken hoe het prille contact zelfs zijn uitzending naar Nieuw Guinea overleefde. “Wacht je op me? Nou, dat deed ze! We zijn nog steeds bij mekaar…”

Ze trouwden in Utrecht, en het (deels militaire) leven bracht hen achtereenvolgens in Appingedam, Schöppingen (Duitsland), Zeist, Amersfoort, en tenslotte Zeewolde. “Al weer dertien jaar op deze plek, en geen moment spijt van gehad!” Jan en Jeanne hebben een zoon en een dochter, drie kleinkinderen en zelfs vier achterkleinkinderen. “Ja, we gaan het natuurlijk met ze vieren, hoor”, laat Jeanne weten. “Eerst met de familie, en een weekje later houden we nog receptie, voor oud-collega’s, vrienden en kennissen. En samen, ach, vroeger hebben we veel van Europa gezien, maar een vakantiereis, dat is nu iets te vermoeiend. Maar een feestelijk uitje, dat wordt het zeker!”