Echtpaar De Leeuw - Timmer
Echtpaar De Leeuw - Timmer Jelle Stellingwerf

‘Platina’ voor echtpaar De Leeuw - Timmer: al 70 jaar samen!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Net niet uniek, maar wel hóógst zeldzaam: een platina huwelijksjubileum in Zeewolde. Zondag 20 december was het maar liefst 70 jaar geleden dat Arie de Leeuw en Corrie de Leeuw – Timmer in het huwelijksbootje stapten. Die bijzonderheid laat ‘hogerhand’ natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Er kwam al een boeket met gelukwens van de commissaris van de koning, en het gerucht gaat dat de burgemeester vanuit de tuin van De Sfinx, geheel coronaproef dus, de felicitaties van Zijne en Hare Majesteit zal komen overbrengen. “Dat hebben we nog tegoed. Het kan niet op!”

Corresponderen was in de jaren vijftig gewoon, en vrijwel de enige manier om op afstand contact te onderhouden. “Ik had vier penvrienden”, vertelt Corrie, “maar dat vond m’n moeder wel wat veel. Postzegels waren duur! Dus heb ik ‘erom gedobbeld’, en het lot viel op Arie. Na zijn terugkomst uit Indië kwam hij natuurlijk op bezoek, en hij is niet meer weggegaan, zou je kunnen zeggen.”Na hun huwelijk in Utrecht kwam Arie te werken als kraandrijver in de staalfabriek van de Hoogovens. Dat bracht hen achtereenvolgens in de woonplaatsen Beverwijk en Alkmaar. Corrie werkte intussen in de reclamebusiness.
Ze kregen twee dochters, vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Het leek dochter Marianne, zelf al langer woonachtig in Zeewolde, een goed idee om haar ouders met het klimmen der jaren naar Zeewolde te halen. “Dichtbij familie, da’s wel fijn als je ouder wordt… Nu al weer 15 jaar hier, en we hebben het erg naar de zin.”

Arie heeft een hobby die je gerust een passie mag noemen: sportvissen. Ondanks zijn hoge leeftijd is hij nog vrijwel dagelijks aan de waterkant te vinden. Hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’, waarvan Arie het oudste lid is, kon in het feestgedruis natuurlijk niet achterblijven, en kwam langs om de jubilaris in het zonnetje te zetten. Daar hoorde vanzelfsprekend een feestelijk bloemetje bij, en Arie mocht een mooi hengelsportcadeau in ontvangst nemen. “Vanwege corona werd het een overhandiging met de vereiste tussenruimte”, liet Jan van de Bovenkamp van ‘Ons Stekkie’ weten, “maar we konden dit moment toch echt niet laten schieten.”

De hengelvereniging eerde Arie met een klein portret, als volgt: “Zolang Arie in Zeewolde woont vist hij hier elke dag. Hij geniet van de mooie plekjes in het dorp en de grote diversiteit aan vis die er te vangen is. Snel en teveel groeiende waterplanten zijn hem een doorn in het oog, maar gelukkig zijn er altijd bevisbare plekken beschikbaar. Arie hoopt dat heel veel Zeewoldenaren de rust en het genieten van het sportvissen (her-)ontdekken, want “daar kan immers geen tv of computer tegenop.” Echtgenote Corrie is maar wat blij met haar actieve man. Ze geeft hem alle ruimte om te genieten aan het water. Volgens haar komt hij altijd goed gemutst van het water, en hebben ze altijd wel wat te bepraten over onder andere de visdag.”

De coronamaatregelen zijn lastig en beperkend, maar laten een hengelhobby als die van Arie gelukkig ongemoeid. “En verder”, besluit Corrie, “ach, het is zoals het is. Al zeventig jaar samen, en hier komen we ook wel weer doorheen.”

Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 22 uur geleden
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52