Tiny Schor, Joke Buchner, burgemeester Gerrit Jan Gorter, Jan te Rietstap (coördinator ‘kerstpakkettenclub’) en Henk Dekker steken gezamenlijk de handen uit de mouwen.
Tiny Schor, Joke Buchner, burgemeester Gerrit Jan Gorter, Jan te Rietstap (coördinator ‘kerstpakkettenclub’) en Henk Dekker steken gezamenlijk de handen uit de mouwen. Zeewolde Actueel

Kerstpakkettenactie ook na 25 jaar nog volop nodig in Zeewolde

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Op een kleine 300 adressen in Zeewolde werd vrijdagavond 17 december een kerstpakket bezorgd. De Kerstpakkettenactie van het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ) had dit jaar een feestelijk tintje. De gezamenlijke kerken zijn op deze wijze al 25 jaar actief in Zeewolde! Ook dit jaar waren de tassen gevuld met luxe producten als brood, boter, soep, koffie, hagelslag, chocolaatjes, nootjes, koekjes enz. Voor gezinnen die tot de minima behoren was er een gele tas, voor één- en tweepersoons huishoudens de iets kleinere groene.

Vrijdag 17 december was de grote inzameldag. Heel de benedenverdieping van kerkcentrum Open Haven werd bij het inzamelen ingezet. Op diverse scholen was de afgelopen weken een inzameling van producten aan de gang: RSG Levant, De Toermalijn, Kaleidoscoop, In de Lichtkring, Het Mozaïek, De Regenboog/Christiaan Huygens en De Richtingwijzer. Inwoners van Zeewolde konden vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur hun verpakte levensmiddelen ‘coronaproof’ afgeven bij de ingang van het kerkcentrum. Op deze wijze kwam er letterlijk overweldigend veel binnen. Er waren zelfs mensen die het kerstpakket van het eigen werk in z’n geheel kwamen inleveren. Burgemeester Gerrit Jan Gorter en wethouder Steven Scheffer kwamen vrijdagmiddag ook nog even een handje helpen. Bij de actie werd rekening gehouden met ieders achtergrond. Voor moslims zat er bijvoorbeeld geen vlees in hun pakket. Wel kregen zij een bon van de visboer. Vrijdagavond werden de pakketten rondgebracht in het dorp en in een enkel geval in het buitengebied. Hiervoor werden weer andere betrokken vrijwilligers ingezet. Aan de achterkant van Open Haven stonden verkeersregelaars om de distributie in goede banen te leiden. Rond 20.00 uur vertrok de 30e en laatste auto met gele en groene tassen. De bezorgadressen waren bekend bij de diaconieën, de AKZ, Voedselbank De Kostmand en de MDF. Wederom liet de ‘kerstpakkettenclub’ vrijdag zien een perfect geoliede machine te zijn. Het is jammer dat het nodig is, maar veel mensen die het wat ‘minder breed’ hebben waren ontzettend dankbaar voor het pakket dat zij ontvingen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56
Afbeelding
Zeewolde Kruist de Buizen zorgt op Koningsdag voor verbinding Algemeen 21 apr, 14:28