Afbeelding
Zeewolde Actueel

Al 25 jaar kerstpakkettenactie voor sociale minima

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – De kerstpakkettenactie van het IDPZ wordt dit jaar voor het 25e jaar gehouden. De grote inzameldag is vrijdag 17 december.

Het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ) wil in deze donkere (december)tijd extra omzien naar mensen die dat zo hard nodig hebben, want ook in Zeewolde leven veel mensen op of rond het sociaal minimum. Zoals het er nu naar uitziet worden op vrijdagavond 17 december een kleine driehonderd adressen bezocht met een kerstpakket. Om de tassen te vullen is de hulp van de overige Zeewoldenaren nodig! Op vrijdag 17 december tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen boodschappen, bij voorkeur wat luxere en houdbare producten, naar kerkcentrum Open Haven worden gebracht. Te denken valt hierbij aan thee, (gezellige) pasta, wereldgerechten, blikken soep, vruchten op sap, spuitbussen slagroom, bonbons, chocola enz.

Vrijwilligers van het IDPZ verdelen de ingebrachte producten vervolgens over de pakketten. Uiteraard gebeurt dit alles zo ‘coronaproof’ mogelijk. Tevens is het mogelijk de jaarlijkse actie financieel te ondersteunen. Dit kan door een geldbedrag over te maken op rekening NL 93 RABO 0110 5671 29 ten name van IDPZ te Zeewolde. Hiervan worden dan ook weer producten gekocht voor in de kerstpakketten!