Het team Vesterhavet won in 2020 Zeewolde 'K WIS'T
Het team Vesterhavet won in 2020 Zeewolde 'K WIS'T Archief Zeewolde Actueel

Nog één week en dan is het weer... Zeewolde ‘K WIS’T

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Voor de zesde editie van Zeewolde ‘K WIS’T hebben zich inmiddels 43 teams opgegeven. De dorpsquiz wordt gehouden van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 december a.s. Vorig jaar was corona hinderlijk aanwezig bij de voortgang van de quiz, dit jaar is dat helaas niet anders.

Na vijf edities Zeewolde ‘K WIS’T besloot Hendrik de Vries begin dit jaar te stoppen als medeorganisator van de dorpsquiz. Het team van ‘K WIS’T is echter niet voor één gat te vangen. Er kwamen opnieuw 75 leuke, originele en in veel gevallen pittige vragen tot stand. Het leeuwendeel ervan werd bedacht door Erik Wallenburg. Assistentie was er dit jaar daarbij van Martin Schuurman. De verdere organisatie van Zeewolde ‘K WIS’T (voor al die puntjes op de i) bestaat uit Agnes van Soelen, Yvonne Duijvestijn, Tjitske Siepel en Mannes Schoppink. Bij het bekijken en nakijken van de vragen en later de antwoorden zijn Marry Wallenburg, Hans Visser en Jan Willem en Ineke Bijvank eveneens betrokken.

Het kleurrijke boekje met 75 vragen telt 36 pagina’s. In totaal zijn er 38 vragen die op een of andere manier iets met Zeewolde te maken hebben. Elf vragen gaan over de periode vóór 2000, acht over die erna. Tevens zijn er 19 ‘actuele’ vragen. Verdere statistieken: er zijn zes reken-, dertien puzzel-, vier crea-, 22 weet- en twee gokvragen. Ten slotte zijn er 21 opzoekvragen en zeven waarbij de deelnemers aan de quiz erop worden uitgestuurd. Bij de vragen worden twee muzikanten ingezet. Het wordt bijna een traditie dat plaatselijke winkeliers worden ingeschakeld bij een rebusvraag. Vanwege corona zal de vraag dit jaar enigszins worden aangepast. Dat geldt ook voor enige andere vragen. Mogelijk worden er enkele ‘online’ geplaatst.

Het afhalen van de opgavenboekjes zal dinsdagavond 28 december (vanaf 19.30 uur) plaatsvinden. Hiervoor zal met een tijdsblok worden gewerkt, zodat teams elkaar niet tegenkomen en het distribueren coronaproof kan gebeuren.

De prijsuitreiking van Zeewolde ‘K WIS’T wordt op vrijdagavond 7 januari bekendgemaakt via de Lokale Omroep Zeewolde. De editie 2020 werd gewonnen door het Team Vesterhavet, de tweede prijs was voor het Vrijdagavondborrelclubje.

Voor het winnende team ligt er een prijsbedrag klaar van € 444,40 en voor het een na beste team € 222,20. De winnaars krijgen een pot met kleingeld, dat is besteld bij Flevo Finance.

Voor meer informatie en aanmelding: www.zeewoldekwist.nl.