Afbeelding
Eigen foto

Deelnemende teams Zeewolde ‘K WIS’T stromen binnen

Cultuur

ZEEWOLDE – Van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 december wordt de zesde editie gehouden van Zeewolde ‘K WIS’T. Er hebben zich momenteel al 23 teams aangemeld.

Zeewolde ‘K WIS’T is een quiz die 48 uur duurt. Bij de start krijgt elk team een boek met 75 vragen. Deze vragen gaan over het heden en verleden van ons mooie Zeewolde, maar ook over algemene zaken, sport, natuur en cultuur komen pittige ‘hoofdbrekers’ aan bod.
De hoofdprijs voor het winnende team bedraagt €444,40 en voor het een na beste team ligt er €222,20 klaar. De quiz is vooral bedoeld voor meer saamhorigheid en gezelligheid, maar natuurlijk ook om de kennis van Zeewolde te vergroten. Bij het zoeken naar de antwoorden kun je als team de taken het best onderling verdelen, in je eentje kom je over het algemeen niet ver. Editie 2020 werd gewonnen door het Team Vesterhavet, terwijl het Vrijdagavondborrelclubje de tweede prijs in de wacht sleepte.

Het boekje met 75 nieuwe vragen dient op dinsdag 28 december opgehaald te worden (buiten) bij Hobby-Time (Marktstraat 8) en twee dagen later, op donderdag 30 december voorzien van antwoorden weer bij hetzelfde adres te worden ingeleverd. Het ophalen en inleveren is mogelijk tussen 19.30 en 21.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdagavond 7 januari in het nieuwe jaar. Dit zal in samenspraak geschieden met de Lokale Omroep Zeewolde. Voor meer info en aanmelding: www.zeewoldekwist.nl.

Opwarmertje
Om alvast in de stemming te komen heeft Erik Wallenburg, het ‘brein’ achter Zeewolde ‘K WIS’T, een ‘opwarmertje’ bedacht. Zie de foto.  Antwoord is in te sturen naar zeewoldekwist@gmail.com.

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport gisteren