Afbeelding
Foto: Floriade

Op groen avontuur naar Floriade

· leestijd 1 minuut Algemeen

ALMERE - Kinderen én ouders ontdekken bij Floriade dat een groene stad de leukste stad is die je je maar kunt voorstellen. Het programma voor kinderen bestaat uit een theatervoorstelling, de Floriade Kids Expeditie, een reisje om de wereld, de duurzaamste speeltuin en nog veel meer.

Kinderen kunnen op avontuur gaan op het Floriade-park aan de hand van de Floriade Kids Expeditie kaart. De route leidt ze naar luisterpalen waar ze spelenderwijs meer leren over de uitdagingen in steden: vervuiling, stijging van de zeespiegel en het verdwijnen van planten en insecten. Ook ontdekken kinderen onderweg allerlei andere leuke plekken op het Floriade-park zoals de kabelbaan waarmee je over het Floriade-park zweeft en de paviljoens van de nationale en internationale deelnemers van de Expo.  

Een van de nationale deelnemers van de Expo is Tuinbranche Nederland met het Klimaat-maatje. Dit vrolijke figuurtje heet iedereen welkom. Kom lekker zitten, kijk rond, geniet van het uitzicht en vul je waterfles. Het klimaat-maatje helpt bezoekers om hun tuin groen, gezond en gezellig in te richten met planten en bloemen die goed zijn voor mensen én voor alle beestjes in de tuin. Regentonnen en een groen dak zorgen voor wateropvang en verkoeling. Het interactieve paviljoen Waterworld Tree Experience is een andere leuke nationale inzending voor jong en oud. Dit speelse en waterrijke landschap brengt de avonturier in iedereen naar boven met schommel- en klimbomen en een levende brug die gemaakt is van bomen.

Er zijn vijf speeltuinen te vinden op het Floriade-park. In een van de speeltuinen leren kinderen spelenderwijs over de CO2-kringloop, alternatieve bestrijding van ziekten en plagen en het belang van insecten en bijen voor de bestuiving.


Kids in watermeloenspeeltuin - Floriade Expo 2022  

In het bostheater op Utopia Island vindt twee keer per dag de kindertheatervoorstelling ‘Red de Wereld!’ plaats. Deze show van theatergezelschap ‘BonteHond’ barst van de bloemen en bijen die laten zien hoe we de wereld groener kunnen maken en zo de wereld kunnen redden. Na afloop van de voorstelling kunnen kinderen een wens voor de natuur en de wereld in een grote wenstoeter over het Weerwater roepen. Daarna gaan ze op speurtocht in het Bos der Verbeelding samen met 2TurvenHoog.

Bij De Speelwildernis zijn kinderen echt onderdeel van de natuur. Tussen de bomen in het Oerbos hangt een reusachtig spinnenweb. De jongste bezoekers gaan hier op zoek naar de monsters in het bos en laten hun fantasie de vrije loop.

Kunst saai? Niet bij Floriade
Een van de blikvangers van Floriade is Beehold, het metershoge kunstwerk van Florentijn Hofman. Pas als je van dichtbij kijkt, zie je dat de figuren geheel uit bijen bestaan. Wel 10.000 bijen en 1 koningin. Het gaat over een respectvolle relatie tussen mens en dier. Nu de wereld verstedelijkt staat die relatie onder druk. Ook dat gebeurt in dit beeld: de bijtjes zijn getekend met een blije grijns en als bezoekers goed kijken zien ze ook verdrietige bijen.

Floriade Almere duurt tot 9 oktober 2022. 

Meer informatie: www.floriade.com

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21