Basisschool bij Floriade
Basisschool bij Floriade Basisschool bij Floriade

Kinderpret in een stad vol groen bij Floriade

· leestijd 1 minuut Cultuur

ALMERE - Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Ook voor kinderen valt er van alles te beleven. Bijvoorbeeld hoe een groene stad de leukste stad kan zijn die je je maar kunt voorstellen. 

Kinderen leren spelenderwijs over tuinbouw, natuur en duurzaamheid én samen plezier maken. Het rijke kinderprogramma op de Expo is gevuld met onder ander theater van BonteHond, de inzending Waterworld van boomkwekerij Ebben, een ecologische footprint, een heuse expeditieroute en de duurzaamste speeltuin van de wereld. Floriade stelt zich ten doel kinderen, jeugd en studenten bij de Expo te betrekken. “Voor een groene toekomst hebben we jongeren namelijk nodig.” . 

Er zijn maar liefst vijf speeltuinen te vinden op het Floriade-park, waaronder de speeltuin ‘A million friends’ van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland. Hier leren kinderen spelenderwijs over de CO2-kringloop, alternatieve bestrijding van ziekten en plagen en het belang van insecten en bijen voor de bestuiving. 

In The Greenhouse, een reusachtige kas, kunnen de jonge bezoekers alle zintuigen aan het werk zetten. Zien, voelen, ruiken en proeven. Zo leren ze meer over de technieken in de tuinbouw.

Klimaat-maatje, het vrolijke figuurtje op kavel 13, de kleinste van Floriade, heet iedereen welkom! Kom lekker zitten, kijk rond, geniet van het uitzicht en vul de waterfles. Het klimaat-maatje helpt bezoekers om hun tuin groen, gezond en gezellig in te richten met planten en bloemen die goed zijn voor mensen én voor alle beestjes in de tuin.  

Wat waarschijnlijk direct opvalt is Beehold, het metershoge kunstwerk van Florentijn Hofman. Pas als je van dichtbij kijkt, zie je dat de figuren geheel uit bijen bestaan. Wel 10.000 bijen en 1 koningin. Het gaat over een respectvolle relatie tussen mens en dier. Nu de wereld verstedelijkt staat die relatie onder druk. Ook dat gebeurt in dit beeld: de bijtjes zijn getekend met een blije grijns en als bezoekers goed kijken zien ze ook verdrietige bijen.

Kinderen kunnen hun groene hartje ophalen op de Expo en ervaren hoe leuk een groene stad kan zijn. Er valt zoveel te ontdekken voor de jeugd van de toekomst.

Meer informatie: https://floriade.com/nl/op-de-expo/bezoek-floriade-met-kinderen/

 

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21