Afbeelding
Foto: NMFF

Zonnepanelen? Krijg de btw terug!

Algemeen

FLEVOLAND - Met zonnepanelen benut je je dak om zelf schone en voordelige elektriciteit op te wekken. Schuin of plat, de meeste Flevolandse daken zijn hiervoor geschikt. 

“Als je zonnepanelen aanschaft dan kun je de 21% BTW die je hierover hebt betaald terugkrijgen”, meldt Natuur en Milieufederatie Flevoland.  ”Tel uit je winst! Neem contact op met het Energieloket Flevoland voor advies hierover. Tijdens deze zomer kan ook iedereen een gratis waaier aanvragen om je te verkoelen op warme dagen.” 

Wie zonnepanelen laat installeren mag tot 2030 een deel van de opgewekte stroom die je zelf niet verbruikt terugleveren aan de energieleverancier. NMFF: “Hierdoor ziet de Belastingdienst je als een mini-energiebedrijfje. Voor de wet ben je dan een kleine ondernemer, ook al ben je dat in het dagelijks leven niet. Het voordeel hiervan is dat je BTW over de aanschaf en de installatie van zonnepanelen mag terugvragen.”

Veel installateurs bieden aan om voor de klant de BTW terug te vragen. “Zij doen dat vaak niet zelf, maar laten bedrijven dit oppakken die dit doen. Vind je het fijn als de installateur de BTW teruggave voor je regelt? Vraag dan even goed door wat de kosten daarvan zijn. Vaak wordt een deel van het teruggevraagde bedrag ingehouden om gemaakte kosten te vergoeden. Uiteraard kun je ook zelf de BTW terugvragen. Milieu Centraal heeft hiervoor een handig stappenplan ontwikkeld.”