Afbeelding
Foto: Bart Bos/Lokale Omroep Zeewolde

‘Sport verbroedert’ bij project Wereldmeiden

Algemeen

ZEEWOLDE – In de sporthal van Het Baken werd dinsdag 22 november de aftrap verricht van het project Wereldmeiden. “Het idee is dat meiden van dezelfde leeftijd elkaar helpen met integreren en inburgeren in Zeewolde, waar we uiteindelijk bij lokale sportverenigingen willen gaan sporten”, legt buurtsportcoach en projectleider Martje van den Bosse uit.

Bij de eerste bijeenkomst was een grote groep Oekraïense meiden aanwezig en er was Nederlandse afvaardiging. “We hebben kennisgemaakt doormiddel van wat sport- en spelactiviteiten en daarna hebben we nog tjoekbal gespeeld.” De deelnemers kregen hiervoor allemaal hun eigen Wereldmeiden-tenue en mochten na de openingsles op de foto met wethouder Winnie Prins.

Ondanks dat het merendeel nog maar acht maanden in Nederland is, deed Van den Bosse haar verhaal in het Nederlands, maar zij weet ook dat de taal van de sport universeel is. “Sport verbroedert. En het voordeel van sporten is dat je ook heel veel voor kunt doen.”

De meiden waren nog een beetje timide, zag Van den Bosse, maar ze deden wel goed mee met de les. “Volgende week gaan we met z’n allen dansen en later hebben we nog ook onder meer voetbal en volleybal op de planning staan”, geeft Van den Bosse een inkijkje in het programma.

Het project Wereldmeiden begint met een sportcarrousel, waarin de deelnemers acht weken bij elkaar komen en in Het Baken sporten. Daarna gaan ze in groepjes uiteen en worden ze verdeeld over verschillende sportverenigingen. Van den Bosse: “Mocht je de eerste les gemist hebben? Geen probleem, want je bent van harte welkom om volgende week aan te sluiten. Op de website van Sport en Cultuur Zeewolde vind je mijn telefoonnummer en e-mailadres en kun je je aanmelden.”

Bron: Lokale Omroep Zeewolde.

!