basisschool 't Kofschip
basisschool 't Kofschip Eigen foto

Betrokkenheid en samenwerking op obs ‘t Kofschip

Algemeen

ZEEWOLDE - Dinsdagavond organiseerde ‘t Kofschip na een lange tijd een ouderinfoavond. Ouders werden geïnformeerd over de schoolontwikkeling en daarnaast ging een gedeelte van de avond over opvoedkundige thema’s.

Met ruim dertig ouders, vier zorgprofessionals en acht teamleden zijn middels een bordsessie de verwachtingen van de avond naar boven gehaald. Vervolgens werden ouders geïnformeerd over de stappen die de school heeft gezet de afgelopen tijd. “Zo zijn er nieuwe lesmethodes in gebruik genomen en zet de school groots in op afstemming, aansluiting en doorgaande lijnen.”, aldus directeur Marlon Beltman.

In het tweede gedeelte van de avond konden ouders op een interactieve manier in gesprek over opvoedkundige thema’s. Hiervoor was samenwerking gezocht met de zorgprofessionals uit de gemeente. Zo was Lars Oostland van jongerenwerk Zeewolde samen met Joost Dusseljee van Tactus betrokken bij de thema’s: beeldschermgebruik en social media.

Moniek Broekstra van de GGD en Chantal Bravenboer van MDF gingen meer in op wat er komt kijken bij het opvoeden van kinderen in de basisschool.

Volgens Beltman waren de ouders zeer enthousiast. “Opvoeding van kinderen en onderwijs raken elkaar dagelijks. Het was zeer waardevol om samen te kunnen optrekken en ouders iets te bieden als dat nodig was. Eigenlijk was de tijd dit keer zelfs te kort. We kijken met z’n allen terug op een waardevolle avond en wat ons betreft smaakt de samenwerking met de zorgprofessionals uit de gemeente Zeewolde zeker naar meer.”