Afbeelding
Foto: Oranjevereniging

Zeewolde Kleurt Oranje op 27 april

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Koning Willem-Alexander wordt donderdag 27 april 56 jaar. Zijn verjaardag viert hij met familie in Rotterdam, maar ook Zeewolde kleurt die dag oranje.  De organisatie van Koningsdag draait weer op volle toeren en gezien het programma belooft het weer een leuke dag te worden.

Het feest wordt de avond ervoor (woensdag 26 april) traditioneel ingeluid met het feestelijke Proms-concert, verzorgd door AMVZ, van 20.00 - 22.00 uur in The Lux. Vroege vogels kunnen vervolgens donderdagochtend vanaf 07.00 uur al met hun verkoopbare spulletjes naar de kleedjesmarkt op het evenemententerrein, waar om 09.00 uur ook de rommelmarkt van Scouting Jan Wandelaar begint. Als rode draad loopt er een Koningsmarkt (braderie) van het evenemententerrein door het centrum. 

Met medewerking van Muziek en Showkorps Blue Seals is er om 10.00 uur een muzikaal ontvangst van de geridderden, die daarna met een rijtoer naar het evenemententerrein gebracht worden voor de officiële opening van Koningsdag 2023. 

Door de hele dag heen zijn er tal van activiteiten. Er staan springkussens, er is een veiling en verloting door Scouting Jan Wandelaar, is er muziek van Blue Seals, dansoptredens van Amy’s Dance Studio en UDX, en optredens van diverse artiesten op het Kerkplein. Koningsdag 2023 wordt afgesloten met een gratis toegankelijk Oranjebal in The Lux. 

Om dit allemaal mogelijk te maken heeft de Oranjevereniging in nauwe samenwerking met Gerben Viester (Frits Events), Auke de Vries (Café Het Plein), Tim van Oosten (The Lux), Wenda Westerhuis (Winkelhaven/ OVZ), Gemeente Zeewolde een leuk programma in elkaar gezet om er weer een leuk feestje van te maken. “Voor jong en oud en vanaf ’s ochtends vroeg tot ’s avonds is er voor iedereen wat te beleven. Houd deze week de lokale media in de gaten voor het definitie programma. Dresscode : iets met oranje!”


(Oranjevereniging Zeewolde)