Afbeelding
Eigen foto

Wandelend werken aan gezondheid

Algemeen

ZEEWOLDE - Zet jij de eerste stap naar een gezonder leven? “Kom wandelen met de Diabetes Challenge! Wandelen is gezond. Het is ook nog eens leuk en gezellig. Zeker als je met anderen loopt. Wandel mee met de Diabetes Challenge en ervaar het zelf”, meldt Zeewolde Atletiek.

De Diabetes Challenge ondersteunt mensen met gezondheidsproblemen naar een actieve leefstijl. Gezondheidsproblemen zoals diabetes, maar ook COPD, obesitas, hoge bloeddruk of te hoge cholesterol. Iedereen die graag wil toewerken naar een betere conditie is van harte welkom.
Na een opbouwperiode van bijna drie maanden is het doel om gedurende een week samen zes dagen achtereen 5-7km te wandelen. Dit onder begeleiding van gediplomeerde wandeltrainers, enthousiaste begeleiders en samen met gezellige wandelmaatjes. Plezier in bewegen staat daarbij voorop, naast een verantwoorde opbouw en aandacht voor techniek en loophouding.

De organisatie van de Diabetes Challenge is handen van Zeewolde Atletiek en is onderdeel van de landelijke Diabetes Challenge, een initiatief van de Bas van der Goor Foundation. Dit is een organisatie die zich al jaren met succes richt op het in beweging brengen van mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes en COPD.

“Kom donderdag 11 mei om 19.00 uur voor een vrijblijvend moment. Vanaf dat moment wordt er wekelijks gewandeld.” De afsluitende week vindt plaats in september. Wie wil kan eveneens aansluiten bij de landelijke finale dag op 16 september in Tilburg. Kijk op www.zeewolde-atletiek.nl voor meer info of bel: 06-29428831 (Jolanda Olde Hengel, na 19.00 uur).

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31