Afbeelding
Eigen archieffoto

Vrijheidsvuur lopend naar Zeewolde

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, is op dit moment duidelijker dan ooit. Reden voor de lopers van Zeewolde Atletiek om ook dit jaar weer mee te doen met de estafette Vrijheidsvuur. Het vuur dat in de nacht van 4 op 5 mei wordt ontstoken in Wageningen en door meer dan 1700 lopers wordt verspreid door heel Nederland. 

Zo ook door de lopers van Zeewolde Atletiek. Tussen 00.00 en 01.00 uur zullen ze ’s nachts in Wageningen het vuur ontvangen uit handen van wethouder, en tevens locoburgemeester, Helmut Hermans. Vanaf daar brengen ze het vuur al hardlopend, en in estafettevorm, naar Zeewolde.

Ontvangst op Raadhuisplein

Op zondag 5 mei, tussen 8.15 en 8.30 uur, verwacht het estafetteteam via Nijkerk te arriveren in Zeewolde. Rond 8.30 uur zullen zij op het Raadhuisplein het vuur overhandigen aan burgemeester Gorter. Vanaf dat moment zal het vuur vanuit Wageningen ook branden in Zeewolde. De lopers worden hier feestelijk ontvangen met een ontbijt, aangeboden door o.a. de gemeente Zeewolde en met hulp van bakkerij De Toren en The Lux. Inwoners zijn welkom om hen te verwelkomen. Op het Raadhuisplein of langs de route.

Zevende editie

Het is inmiddels de zevende keer dat Zeewolde Atletiek het vuur naar Zeewolde brengt. De eerste maal was in 2009, waarbij het vuur door wandelaars van Zeewolde Atletiek nog verder werd gebracht naar het Bevrijdingsfestival in Almere. De afgelopen twee edities wisten de wandelaars in de buurt van Putten het vuur te splitsen en via een eigen route naar Zeewolde te brengen. Met de zondagsregeling van de pont bleek dat dit jaar geen haalbare optie. Desondanks zullen ze als eerbetoon de laatste paar honderd meters de estafettelopers wandelend binnenhalen.

Afbeelding
René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31