Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Koningsspelen luiden twee weken meivakantie in

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – De Bosruiter, de (azc-)school voor nieuwkomers, nam vrijdag voor het eerst deel aan de Koningsspelen. Burgemeester Gerrit Jan Gorter nam ’s morgens alvast een kijkje bij het Koningsontbijt op de school in de tijdelijke locatie aan de Kortsteel. Veel andere scholen deden mee aan de Koningsspelen op sportpark De Horst en aan sportclinics bij een van de sportverenigingen.

De koning zelf?

De Koningsspelen worden reeds gehouden sinds het aantreden van koning Willem-Alexander in 2013. Voor de kinderen van De Bosruiter waren deze echter helemaal nieuw. Toen de juf of meester hen op beide wangen een rood-wit-blauw stempeltje zette, wisten ze echter direct dat het een speciale dag zou worden. Ter verhoging van de feestvreugde zorgde Rotaryclub Zeewolde er verder voor dat alle 120 kinderen van de school werden voorzien van een oranje Unoxmuts. Burgemeester Gorter hield aan het begin van de festiviteiten een kort praatje. De meeste kinderen begrepen wel dat ze te maken hadden met een hoge meneer, een enkel kind dacht zelfs dat het de koning zelf was. Sommige kinderen hadden een welkomsttekst voor de burgemeester opgeschreven (zoals ‘bi xêr hati’ – Koerdisch voor ‘welkom’).

Sportieve dag

Wethouder Helmut Hermans opende vrijdagmorgen de Koningsspelen op sportpark De Horst. Er was daarna een speciale warming-up onder leiding van Maaike van UDX. Er waren voor de rest van de morgen allerlei leuke spel(l)en uitgezet voor de groepen 5 en 6 van de basisscholen Kaleidoscoop, De Toermalijn, De Richtingwijzer, De Regenboog/Christiaan Huygens, Het Mozaïek, ’t Kofschip en De Wetering. Vrijdagmiddag waren er voor de groepen 7 en 8 sportclinics bij en/of was er medewerking van Hengelsportvereniging Ons Stekkie, Hockeyclub Zeewolde, Tafeltennisvereniging Zeta, Badmintonclub Zeewally, Voetbalvereniging Zeewolde, Atletiekvereniging Zeewolde, Tennisvereniging De Punt en Korfbalvereniging Wolderwijd. Ook was het mogelijk mee te doen aan crossfit, kickboksen, padel en skaten. Tevens was er volop assistentie van ‘Even Buiten’ en de sportklas van RSG Levant. Zo kon er op de laatste dag voorafgaand aan de meivakantie op een laagdrempelige en plezierige wijze kennis worden gemaakt met allerlei verenigingen en sporten uit het eigen dorp.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding