Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Rotaryclubs verrassen Oranjevereniging met mooie cheque

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – Oranjevereniging Zeewolde kreeg zaterdagmiddag op Koningsdag in Open Haven een cheque van € 1.000,- aangeboden door de Rotaryclubs van Zeewolde en Werl.

Verre voorouder

De Rotaryclubs van Zeewolde en het Duitse Werl hebben sinds 1998 een partnerband. Zo’n 25 Rotarians en partners van de club uit Westfalen waren op Koningsdag te gast bij hun vrienden uit Zeewolde. Na een gezamenlijke boottocht over het Wolderwijd werd het gezelschap ’s middags in The Lux welkom geheten door burgemeester Gerrit Jan Gorter. Gorter wist de Duitse gasten te vertellen dat een verre voorouder van hem inwoner van Werl was geweest. Hij moest hiervoor liefst 29 generaties terug tot het jaar 1000, toen ene Herman von Werl grondbezit erfde in het Groninger land. Gorter bood de Präisidentin van Rotary Werl, Frau Rita Schilling, een vlag van Zeewolde aan. De Duitse bood op haar beurt de Zeewolder burgemeester een schilderij aan van een molen uit Werl en een bijbehorende boekje over de geschiedenis ervan. Gorter wenste de Rotarians ‘viel Spass’ op de Koningsdag in Zeewolde, waarbij het ‘Kreutzt den Röhren auf der Leichtathletikbahn’ toch wel het meest tot de verbeelding zou spreken.

Trossen Los

Na het bezoek aan de kleedjesmarkt en Zeewolde Kruist de Buizen werd het programma zaterdagmiddag vervolgd in Open Haven, alwaar de Shanty Singers van De Trossen Los allerlei nostalgische zeemansliederen en andere goed in het oor klinkende chansons ten gehore lieten brengen. In de pauze van het concert boden Leo Rietbergen, voorzitter van Rotaryclub Zeewolde, en zijn Duitse collega Rita Schilling een cheque van € 1.000,- aan aan Oranjevereniging Zeewolde. Mariette Stam, die de voorzittershamer van de Oranjevereniging onlangs had overgenomen van Henk Parisius, was speciaal even van het evenemententerrein overgekomen om de cheque in ontvangst te nemen. Het bezoek van de Duitse gasten werd afgesloten met een speciaal stampotbuffet in paviljoen De Verbeelding. Rond 19.45 uur kwam de bus voorrijden om de Oosterburen weer huiswaarts te brengen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding