Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Parkeerservice

· leestijd 1 minuut Bij de les

In mijn studententijd was ik een tijdje afwashulp. In een heel duur hotel. Het verdiende voor geen meter maar beter iets dan niets. Als je klaar was moest je uitklokken bij de receptie. En op een dag, toen ik daar stond, luisterde ik mee met een gesprek tussen een Amerikaan en de receptiemedewerker. Nee, het hotel was overbooked. Het speet haar. De stad was vol, want er was een groot congres. Ze betwijfelde het of er nog wel een hotel te vinden was met plek. Hij keek sip. En toen hoorde ik mezelf eruit floepen: “oh, you can stay at my place, you’re welcome.” En zo kwam het dat Jozef in mijn stal een plekje kreeg.

Het bleek te gaan om een joviale 24-jarige gozer uit Texas. Hij werkte in de Verenigde Emiraten, in de olie, en maakte een tussenstop van één nacht in Nederland. Dat deed hij elk half jaar als hij voor een maand vakantie naar huis ging. Hij was verzot op Nederland, en deed daarom elke tussenstop een andere stad aan.

Hij was stinkend rijk. En keek zijn ogen uit in mijn kleine, knusse studentenhuis.

Hij was verbaasd over mijn uitnodiging. Ik eigenlijk ook wel. Maar hij vond ‘t erg leuk. Ik kookte pilaf, we kletsten uren en hij sliep op de bank. Bij vertrek stelde hij voor om elkaar te treffen bij zijn volgende bezoek aan Nederland.

Ik dacht nog “dat doet hij nooit.” Maar ja hoor. Een half jaar later stond er een taxi klaar die me naar een duur hotel in Rotterdam bracht waar we dineerden en kletsten over twee totaal verschillende levens. Dat bleven we elk half jaar zo doen.

Ik keek steeds m’n ogen uit bij het zien van zoveel luxe. En verbaasde me altijd over de parkeerservice. Dat mensen zich blijkbaar zo chique voelen dat ze hun auto niet zelf kunnen parkeren, maar dat een butler laten doen.

Afgelopen week heb ik het ook gedaan. M’n auto laten parkeren. En ik dacht terug aan de chique hotels van mijn Amerikaan. Ik overhandigde hem mijn sleutels en hij parkeerde mijn Fiat Panda.

Dat ik toch nog eens gebruik maakte van een echte parkeerservice!

Al was het niet bij een butler, maar bij een vriendelijke vrijwilliger van ‘t Jansdal.