'De tokkies van de Dodaarsweg' deden ook mee aan Zeewolde 'K WIS'T
'De tokkies van de Dodaarsweg' deden ook mee aan Zeewolde 'K WIS'T Erik Wallenburg

Zeewolde ‘K WIS’T van ‘hartstikke leuk’ via ‘pittig’ tot ‘loeizwaar’

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Van de 58 teams die deze week deelnamen aan Zeewolde ‘K WIS’T, kwamen 55 hun antwoordenboekje donderdagavond 30 december inleveren bij Hobby-Time aan de Marktstraat. Drie hadden het bijltje er kennelijk vroegtijdig bij neergegooid.

Antwoorden zoeken

‘Pittig’ was de meest gehoorde reactie op de vraag hoe de deelnemers de zesde editie van de dorpsquiz hadden gevonden. ‘Hartstikke leuk’, ‘beter te doen dan vorig jaar’, ‘loeizwaar’, ‘bloed, zweet en tranen’ en ‘bijna alles ingevuld’ waren eveneens te horen. Sommige teams deden voor de eerste keer mee, andere waren er in de loop der jaren wel achtergekomen dat het verstandig was ‘hulptroepen’ achter de hand te hebben. Zo moest je bijvoorbeeld maar net weten op welk adres het eerste postkantoor van Zeewolde stond of dat dat misschien nog ergens te achterhalen was. De vraag naar de maker van een schilderij was wellicht nog te googelen, hoeveel luciferhoutjes er waren gebruikt voor een bouwwerk in de etalage van Hobby-Time een pure gok. Beiaardier Boudewijn Zwart speelde een ‘songfestivalgerelateerd lied’ op het carillon van Open Haven, maar om een samenscholing van toehoorders op het Kerkplein te voorkomen, werd de registratie uitgezonden via de Lokale Omroep Zeewolde. De vraag welke deur bij welke basisschool hoorde, hebben de meeste teams waarschijnlijk wel goed, maar daarvoor moest je wel even op pad. Zo waren er vele vragen waarvan het antwoord ergens in Zeewolde te vinden was. En dat was ook precies de bedoeling van Zeewolde ‘K WIS’T: het vergroten van de saamhorigheid en de gezelligheid in een tijd waarin deze begrippen zwaar onder druk staan. 

Uitslag

Al met al is het heel moeilijk te achterhalen hoeveel mensen nu precies mee moeten hebben gezocht naar antwoorden. Zo werd zelfs radio-dj Gerard Ekdom door een deelnemer ingeschakeld bij een muziekvraag en belde iemand anders doodleuk actrice en zangeres Carry Tefsen zelf op om haar te vragen hoe duur het kaartje was voor haar optreden in Zeewolde (dat uiteindelijk trouwens niet doorging). Het team achter Zeewolde ‘K WIS’T (Erik Wallenburg, Tjitske Siepel, Agnes van Soelen, Yvonne Duijvestijn en Mannes Schoppink) kijkt de ingevulde antwoordenboeken komende week na. Vrijdagavond 7 januari wordt de uitslag bekendgemaakt via de Lokale Omroep Zeewolde (19.30 – 20.30 uur). De nummers één en twee moeten zorgen dat ze thuis zijn, want zij krijgen hun prijs (respectievelijk € 444,40 en € 222,20) ’s avonds thuisbezorgd. Maar ja, wie dat zijn…, dat blijft nog even een verrassing!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding